24.11.2009

Oikean ruoan puolesta

Satuitteko katsomaan eilen FST5n mainion dokumentin Design-ruoka? En harmikseni löytänyt ohjelmaa Areenasta, eikä uusintaakaan kai ole tulossa, mutta osoittain ohjelman innoittama tekstini löytyy nyt Olotilasta. Mainitsen tekstissä myös parhaillaan luvussani olevan Michael Pollanin kirjan Oikean ruoan puolesta, suosittelen sitä ehdottomasti luettavaksi, ellet jo ole kirjaa imaissut. Hyvä opus!

5 kommenttia:

sini kirjoitti...

hyvä kirjoitus olotilassa. Samaa itsekkin olen jo tovin pohtinut..

Sairasta että jostain suklaapatukasta (Tupla) tehdään superhyper terveellinen patukka kun sisuksiin lisätään muutama kaurahiutale ja omenan pala.. ja jotkut menevät lankaan.

Kariniemen kanatuotteissa on nykyään isolla ei sisällä E 621, mutta onkos tämäkin vain kuluttajan huijausta?

Noora kirjoitti...

Sini:Kariniemi on tosiaan poistanut aineen monista (ellei jopa kaikista) tuotteistaan. Kiva juttu.

Anonyymi kirjoitti...

moi,

mun aikaisempi kommentti ilmeisesti hävisi jonnekin bittiavaruuteen...

toivoin siis jonkinlaista perusteellisempaa arvioita tuosta pollanin kirjasta sitten kun olet sen lukenut, varmaan oletkin aikeissa kirjoittaa siitä lisää.

itse luin kirjan joskus alkuvuodesta, ja minua hieman häiritsi siinä se, että mielestäni lisäaineita ym. kauhisteltiin siinä lähinnä vain siinä mielessä, että on 'ällöä', että ruokaan laitetaan jotakin mikä ei sinne kuulu (esim. lihaan vettä), mutta varsinaisia kunnollisia perusteluja sille miksi tämä on huono juttu, ei kuitenkaan kerrottu.

minusta kirja oli kuitenkin hyvä, ja sen luettuani omat ruokailutottumukset muuttui tosi paljon. kirjan perustelut olivat siis ihan järkeenkäypiä ja maalaisjärjellä ajateltuna ok, mutta olisin kaivannut vähän enemmän tieteellistä faktaa esim. aromien ja arominvahventeiden yms. negatiivisista puolista (esim. terveyteen tai ekologisuuteen liittyviä). mulle on ainakin ilmiselvää, että syön mieluummin puhdasta ja lisäaineetonta ruokaa kuin teollista mössöä, mutta olisin ehkä kaivannut vahvoja tieteellisiä perusteita sille, miksi näin kannattaa tehdä. en siis ole kovinkaan perehtynyt näihin asioihin aikaisemmin, ja siksi olisin kaivannut enemmän faktoihin pohjautuvia perusteluja kuin luonnollisuuteen ja puhtauteen liittyviä argumentteja (jotka siis on suurin syy omiin valintoihini ruuan suhteen).

luin kirjan kyllä melko nopeasti enkä ehkä keskittynyt tarpeeksi, mutta haluaisin siis kuulla mielipiteesi.

Anonyymi kirjoitti...

tulipas oikein jankkaus-viesti tuosta ylläolevasta, mutta toivottavasti ymmärrätte pointin! kirjassa vedottiin enemmän tunteeseen kuin järkeen siis, mun mielestä.

Nooraaaaaa .-D kirjoitti...

Nyt olis Evirassa töitä yhdelle tarkastajalle, löytyy linkistä:-)

Suositut tekstit