2.11.2009

Mineraalimeikkinaama

Hmph, tätä postausta ei voinut tehdä ottamatta superlähiksiä omasta naamasta. Surimmassa osassa näytin kalalta tai kärpäseltä, mutta nämä nyt ehkä juuri kehtaa postata. Kuvassa siis konkretisointi käytössä olevista mineraalimeikeistä.


En käytä mineraalipuuterin alla meikkivoidetta tai edes testipakkauksessa saamaani pohjustuspuuteria. Olen ihan rehellisesti yllättynyt siitä, kuinka pieni määrä mineraalipuuteria tasoittaa ihon pienet "virheet".

Otin kuvat ikkunan ääressä, jotta saisin päivänvalossa mahdollisimman todellisuutta vastaavat fotot. Käytössäni olevalla mineraalimeikillä ihosta ei tule niinkään hohtavan kuulas, niin kuin esimerkiksi meikkivoiteen käytön myötä, vaan ennemminkin matta ja posliinimainen. Tosin: ominaisuus on kuulemma merkkikohtainen, eli kuulaampi lopputulos on hyvinkin mahdollinen muilla tuotteilla.

Kiitos muuten kaikille teille omista mineraalimeikkikommenteistanne, niitä on edellisen postaukseni perässä jo 50, hienoa! Jos joku siis vielä kaipaa brändisuosituksia ja muita käyttäjäkokemuksia, tsekkaa kommentit täältä. Minäkin toki palaan vielä aiheeseen, vasta reilun viikon kokeilu takana!

Psst... Kun kuvat aihetta kerran sivuavat, todettakoon, että syyskuun alussa luonnonkosmetiikalla värjäämä tukkalaitteeni on yhä kuin vastavärjätty. Tästäkin olen positiivisesti yllättynyt, sillä odotin värin muuttuvan harmahtavaksi nopeasti. Mutta niin ei käynytkään!


Mustalta näyttää. Katsotaan koska väri alkaa haalistua...

14 kommenttia:

Tylli kirjoitti...

Hauskaa, että postaat mineraalimeikeistä, muta pari asiaa on korjattava. Ensinnäkin mineraalimeikeilläsyntynyt lopputulos riippuu paljolti merkistä. BareMineralseja käyttämällä lopputulos on juurikin hohtavan kuulas.

Toisekseen mineraalimeikit eivät ole puutereita, vaan meikkivoiteita, jotka vain ovat jauhomaisessa muodossa. Huomaat varmaan itsekin, jos otat pienen määrän jauhoa käsiisi ja pyörittelet, miten se muuttuu voidemaiseksi. Toki mineraalimeikki-sarjoilla on tarjolla myös kiinnittäviä puutereita, mutta niillä harvoin on sävytys-kykyä.

Bambi CrushBone kirjoitti...

Minua on pidemmän aikaa kiinnostanut nuo Santen hiusvärit mutta olen kuullut muutamia väitteitä mitkä ovat aina vähän epäilyttäneet. Toivoisin että osaisit vastata. Olen parista lähteestä lukenut että jos noilla hennaväreillä värjää hiukset niin ne voivat aiheuttaa allergian joka tekee myös markettivärien käytön mahdottomaksi. Käsittääkseni hennalla värjättyihin hiuksiin ei välttämättä tartu "normaalivärit" mutta voiko se aiheuttaa allergian kaikkiin hiusväreihin. Toinen kysymys on se että voiko noilla värjätä hiukset jotka on värjätty ennestään markettivärillä? Vai pitääkö odottaa että oma "koskematon "tukka kasvaa

T-M kirjoitti...

Se askarruttaa, että miten mineraalimeikkipuuteria laitetaan, jotta se toimii kuten meikkivoide? Samalla tavalla kuin irtopuuteria? Siveltimellä? Voiko sillä korvata meikkivoiteen ihan täysin?

Noora kirjoitti...

Tylli:Jep, kirjoitin ekassa postauksessani, että matsku muuttuu ihon lämmöstä voidemaiseksi. Hyvä pointti tuo erilaisten tuotteiden variaatio ominaisuudessa, täydennän tekstini, kiitos!

Bambi:Hyviä kyssäreitä! En osaa kaikkiin vastata, mutta osaan kyllä, eli siis:Hennalle voi olla allerginen, koska se on luonnontuote. Sitä en tiedä, että "tuhoaisiko" Hennalle allergisoituminen kaikkien hiusväriaineiden käytön, otapa yhteys ekokampaajaan! Hän osaa varmaan kertoa myös sen, tarvitseeko pohjan olla oma vai voiko pohjalla olla marketin väriä.

T-M:Muakin askarruttaa toi, ehkä osaan pian vastata, kunhan pääsen testailuissani pidemmälle!

Jaana kirjoitti...

Mineraalipuuterilla voi korvata meikkivoiteen, sen alle ei tosiaankaan tarvitse erikseen laittaa nestemäistä meikkivoidetta. Tuntuu uskomattomalta, mutta on ihan totta.

Meikin alle voi halutessaan laittaa pohjustustuotetta, ns. primeriä. Niitä on eri merkeillä ja ne sisältävät yleensä kaoliinisavea. Eli ovat varsin hyviä rasvoittuvalle iholle. Minulla pohjustusaine kuivatti liikaa ja siirryin käyttämään silkkipuuteria, joka imee rasvaa ihoa kuivattamatta.

riinam kirjoitti...

Mineraalimeikkipohja kannattaa levittää hyvällä kabukilla. Esim. The Bodyshopilla on hyvä, mutta kallis sellainen. Lily Lololla on myös hyvin tykätty kabuki (jollaisen itsekin omistan). Nuo kaksi ainakin ovat ihan unelmapehmeitä!

T-M: Ainakaan minä en ole kaivannut meikkivoidetta sen jälkeen, kun sain mineraalit käsiini. Ihoni on kuitenkin melko vaikeakin: melko kuiva, tosi punoittava, todella tummat silmänaluset... Ja saan mineraaleilla kaiken peittoon.

Rahien kirjoitti...

mikähän siinä on, kun mulla noi ei oikeen toimi? käytän lily lolon foundationia ja luomivärejä. luulin että mineraalimeikeillä saisi tosi peittävääkin jälkeä, ja varoiteltiin ettei vahingossa tule liikaa... tuo ei kyllä näy juuri ollenkaan, eikä korjaa värivirheitä lainkaan. sekä pohja että luomivärit ovat kadonneet iholta parissa tunnissa :/ osaako kukaan sanoa, kuuluuko koko naama vetää myös peitevärillä, vai vaihtaa merkkiä?

Tomomi kirjoitti...

Mitä mineraalimeikkejä Noora käytät? Olet ehkä jossain maininnut, mutta en löytänyt tietoa.

riinam kirjoitti...

Rahien: Kaikilla eivät kaikki merkit toimi. Mullakaan ei Lily Lolon pohja toiminut ollenkaan, jätti vaan jauhosen näkösen naaman. Kannattaa kokeilla jotain muuta merkkiä, jos se auttais ongelmaan. Alima on tosi peittävä ainakin, everyday mineralsilla taisi olla kans peittävämpi pohja ja meowillakin on kolme eri vaihtoehtoa peittoasteelta. Kannattaa myös kokeilla laittaa useampi kerros.

Anonyymi kirjoitti...

Everyday Mineralsilla on 4 eri peittävyyttä, joista kevein - original glo - riittää mulle arkikäytössä, jos haluaa vain tasoittaa ihoa. Toiseksi kevein semi-matte on jo minusta aika peittävä. Ja mun naamalla kyllä kestää koko päivän, mulla on tosin kuiva iho. Näytteitä saa ilmaiseksi 5 taalan postimaksulla tilattua. 3 pohjaa, peiteväri ja poskipuna. Kannattaa tilata myös kabuki-sivellin, jolla meikin saa hyvin levitettyä. Muistaakseni maksoi 10 taalaa.

Ja siis kommenttina vielä joihinkin edellisiin: ainakin nämä mineraalimeiit ovat siis ihan puuterimaisia, mutta niissä on erikseen meikkipohja ja puuteri. Pohja muuttuu sitten iholla voidemaiseksi :)

https://www.everydayminerals.com/

Lotta

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvin toi Santen musta väri näytti päässä pysyvän. Vasta vuoden päästä värjäyksestä alko hiusten latvat vähän vihertää :).

laura kirjoitti...

Minulla mineraalimeikit on tukkineet ihon. Olen käyttänyt niitä kolme vuotta ja ajattelin, ettei ihon tukkoisuus ainakaan niistä johdu vaan päinvastoin auttaa siihen. Taisinpa olla väärässä, koska kun lopetin niiden käytön, on ihoni tullut paremmaksi. Tukkoisuutta on enää niissä kohdissa, missä käytän mineraaliposkipunaa, koska ajattelin käyttää tuotteen loppuun. Mineraalien koostumus on varmasti erinomainen niille, joiden iholla ei ole taipumusta tukkeutua, mutta minulla mineraalipohja on niin stydi, että se haittaa ihon "hengittämistä". Voidemainen meikkivoide siis sopii paremmin. Luonnonkosmetiikan puhdistusteho ei myöskään minulla riittänyt, mineraaleihin eikä muutenkaan. Tämä on ikävää, koska en haluaisi käyttää myrkkyjä (silikoneja, parebeeneja etc.), mutta en myöskään halua että ihoni on huonossa kunnossa... Mutkikasta. Ratkaisua odotellessa :)

Anonyymi kirjoitti...

Millä mineraalimeikkiä muuten pitäisi puhdistaa pois? Aloitin juuri kokeilemaan kesällä tilaamiani EDM mineraalipohjia ja poskipunaa. Ei parin päivän kokemuksella tunnu hassummilta.
-Basilika

Anonyymi kirjoitti...

Tilasin itsekkin Everyday mineralsilta näytteitä, iholla näyttää ihan hyvältä mutta kurkussa on tuntunut kuivalta eli pölisee henkeen, onko nää ainesosat Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxide (CI 77491), Ultramarines (CI 77007) kaikki terveydelle ok aineita? Tietääks kukaan?
-Sussu-

Suositut tekstit