25.11.2009

Mauerparkin pikkuaarre

Kesäisiä Berliinin kirppislöytöjä ei vieläkään ole kaikkia esitelty. Löysin Mauerparkin kojujen uumenista toinen toistaan kiinnostavampia asusteita, ja esimerkiksi tämä pitsi-asia on ihan uskomaton pieni, mutta tehokas lisä minkä tahansa paidan tai mekon piristeeksi.

En oikein tiedä, millä nimellä asiaa pitäisi kutsua, kun ei se nyt kauluskaan ole... Valistakaa vaatetusalan ihmiset! Minulla ei ole hajuakaan. Tiedän vain, että se näyttää hyvältä :)

Systeemi toimii erinomaisesti mustan ja valkoisenkin kanssa, tuoden sopivasti persoonaa tylsiin peruskuteisiin. Ostin pitsiasian siltä samalta, vanhaa teatterivaatetusta kauppaavalta herralta, jolta ostin avantgarde-tossunikin. Hinta oli muistaakseni pari euroa, todellinen löytö siis.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

upea! onko tuossa joku kiinnityssysteemi vai pitääkö neuloa kiinni paitaan? hyvä löytö, tulispa itellekin kirpparilla vastaan esim. vanha paita mistä vois leikata tuollaisen röyhelön talteen ja uusiokäyttöön. ois kiva jos laitat kuvan missä "kauluri" on käytössä :)

-emppu

Katjuska kirjoitti...

Enpä osaa keksiä tuolle "kaulurille" parempaa nimeä vaikka kässänmaikka olenkin. Sen sijaan haluaisin tiedustella, tiedätkö ovatko nuo Berliinin ulkokirppikset talvisinkin elinvoimaisia? Olen lähdössä vuoden vaihtuessa tuohon mahtikaupunkiin ihmettelemään ja istumaan kuppiloissa. Mielelläni kiertäisin myös ulkokirppiksillä.

Lottis kirjoitti...

Aikoinaanhan varsinkin miehet käyttivät irtokauluksia, kun varaa ei ollut kokonaiseen valkoiseen paitaan. Jotenkin tuota "pitsikauluria" kutsuisin luontevasti irtokaulukseksi, koska kaulukseen se kai kiinnitetään.

Mä lähden viikonloppuna pariksi päiväksi Berliiniin, joten nyt täytyy etsiä täältä blogista vähän vinkkejä reissuun :) Harmittaa, että oma saksan kielen taitoni on täysin kadonnut, joten joudun sönköttämään englantia matkallani. Toivottavasti berliiniläiset kaikesta huolimatta ymmärtävät minua ja minä heitä :)

Anonyymi kirjoitti...

Berliini on niiin ihana kaupunki. Itse juuri eilen tulin sieltä. Olin reissussa viikon ja kyllä taas tein löytöjä pelkästääm DM:n kempparissa ja Rossmannillakin. Alverden luonnonkosmetiikkaa ihan pilkkahintaan ja laatukin on hyvä. Luomivärit oli alessa, 1,25 e... Voi kun nää hinnat saatais Suomeenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kysymys ei liity nyt tähän postaukseen, mutta laitan sen vastauksen toivossa. Oletko Noora perehtynyt ristiriitaiseen tietoon, jota raaoista kaakaopavuista on liikkeellä? Papujahan markkinoidaan nyt kovasti superfoodina, mutta ainakin raw food -guru Paul Nilson on kirjoittanut aika huolestuttavan tekstin kamasta:

http://www.paulnison.com/enewsletter.htm?a=105

Itse reagoin viiteen papuun migreenillä ja sekavuustilalla, joten itselleni ne eivät ainakaan sovi. Uskaltaako näitä antaa edes eteenpäin?

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka menee ot, niin vinkki (sekä Nooralle juttuvinkki) pirkanmaalaisille, jotka haaveilevat laadukkaista luomutuotteista: www.luomulaatikko.com, tuolta saa tilata suoraan luomutuotteita kotiovelle. Lihaa eivät kylläkään toimita. Itse en ole käyttänyt, mutta kaverini kyllä ja kehui tuotteiden laatua erittäin hyväksi eikä hänelle ole ainakaan sattunut mitään kaupasta tuttua ilmiötä: nää kaikki on ihan nahistuneita tms.
-k-

Anonyymi kirjoitti...

Sanoisin että se on nappilista, tosin todella koristeltu sellainen!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Noora!

Olisiko sulla ideaa/ohjetta, jolla viemäriputket saisi avattua hiukan myrkkyjä luontoystävällisemmin? Ei huvittaisi ostaa mitään Mr.Muscle- syövytintä:) En myöskään haluaisi ryhtyä putkia avaamaan ja rassaamaan...örks!

JT.

Iines kirjoitti...

Oletko koittanut avata viemäriä karhupumpulla eli imukupilla? Jos ei myrkkyä halua laittaa/jos ei auta niin kyllä mekaaninen puhdistus paras. Luulisin.

Noora kirjoitti...

Emppu:Takana on hakaneula, jolla kalus kiinnitetään.

Katjuska:Olen miettinyt itse ihan samaa, en tiedä! Sun pitää vaan mennä katsomaan...

Lottis:Tulet pärjäämään englanilla helposti, ei hätää! Tsekkaa Olotilan puolelta löytyvä Berliini-sarjani sekä kempparin Berliini-blogaukset :) Hyvää reissua!

Anonyymi:NiinPÄ...

Anonyymi:Mun pitää tsekata toi linkki. Itse en papuja juuri harrasta, jote en osaa sanoa mistän oireista jne. Kiinnostavaa tietoa, palaan tähän!

Anonyymi:Mun onkin pitänyt tehdä tuosta blogaus, kiitti kun muistutit!

Anonyymi:Aa... Hyvä! Nappilista kuulostaa loogiselta! Kiitos :)

JT:Mun muistaakseni Ecoverilla on jotain sellaista kamaa, soita Ruohonjuureen ja tiedustele!!

Lehtikuusi kirjoitti...

JT: Joku sanoi, että etikkaa ja ruokasoodaa voi kokeilla. Olen laittanut altaaseen vettä vähäsen ja ruokasoodaa. Sitten etikkaa ja heti tulppa pois, kun kuohuva neste sujahtaa viemäriin. En tiedä onko tarpeeksi tehokas.

Lehtikuusi kirjoitti...

Kiva kauluri.

Tässä sinulle kanssapukeutuja. Eikö hänellä näytä olevan juuri tuo sama nappilista, jonka ostit ü.
http://www.1902encyclopedia.com/M/MOZ/mozart-01.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Tässä lienee kyseessä simpsetti tai simpsetin tyyppinen vaatekappale.

Suositut tekstit