6.11.2009

Flunssantorjuntaa

Tämän päivän työ löytyy taas Olotilasta. Olen julkaissut samankaltaisen blogauksen (suppeamman vaan) Kempparissakin, mutta Olotilan blogauksessa on kaksi erittäin tärkeää asiaa, joista en ole vielä Kempparissa maininnut: Nenäkannu ja Kauratyyny. Kuulostaako hipiltä? Naura vaan, mutta kunhan saat ekaa kertaa lämpöpatterin niskaasi ja huomaat, kuinka hyvin nenäkannu avaa tukkoisen nenän, olet niin mun leirissä. Tiedän!

Psst... Niksit eivät tepsi sikainfluenssaan :/

11 kommenttia:

MeRzU kirjoitti...

Kauratyynyt on ihania!

paulamummu *avaa uuteen ikkunaan* kirjoitti...

Hmmm... miten saat karpaloista syötävää tai juotavaa? Joskus muinoin kuulin, et jokin niissä estäisi viruksen tarttumisen soluun!

Nenän vuotaminen taas on merkki siitä, et elimistö osaa torjua niitä viruksia, mitkä pyrkivät limakalvoille eikä sitä luonnollista konstia pitäisikään liiaksi hävittää:-D

Ipa kirjoitti...

Minulla on ympärivuotinen vasomotorinen nuha, joka oireilee nenän valumisen lisäksi myös tukkoisuutena. Tukkoisuus häiritsee erityisesti iltaisin, kun pitäisi yrittää nukahtaa. Olen aiempina vuosina joutunut syömään ympäri vuoden ihan päivittäin allergialääkettä ja siitepölyaikoina käyttämään lisäksi avaavia suihkeita mutta aloitettuani pari vuotta sitten sarvikuonon käytön, en tarvitse allergialääkettä enää kuin siitepölyaikaan, jolloin tukkoisuus on pahimmillaan. Suolavesi rauhoittaa nenän limakalvoja, laskee turvotusta ja seurauksena nukahtaminen ja yöunet onnistuu paljon paremmin.

Suosittelen!

Sirpale kirjoitti...

Osaakos kukaan nenäkannuilija kertoa, että miksi nenähuuhtelu ei tehoa millään tavoin alituisiin poskiontelontulehduksiini? Niin moni on sanonut, että on välttänyt poskarit nenäkannun avulla, mutta minä vain en vaikka minä sitä helpotusta juuri tarvitsisinkin. Käytänköhän kannua jotenkin väärin? Kyllä vesi kulkee läpi ihan sutjakasti, mutta silti. Tai sitten poskionteloissani on jotain vikaa, ei sekään poissuljettu vaihtoehto ole.

Ritu kirjoitti...

Karpaloista saa hyvää smoothieta kera banaanin. Mehulingollakin kokeilin karpalomehua tehdä, kuivatin linkousjätteen ja laitoin mehun pakkaseeen. Linkousjätteen sitten hienonsin jauhoksi, jota voi laitta teehen tai smoothieen tai minne keksii. Yleensä käytän smoothieen kuitenkin karpaloita pakkasesta. Karpalokiisseli kermajäätelön kera on myös taivaallista, jos ei sokereita ja perunatärkkelystä pelkää.

*yli30 v sitten oppikirjassa luki...* kirjoitti...

Karpaloihin sopii ihan hyvin hunaja ja sen happoja voi laimentaa mustikalla:-)

Omenoitakaan ei pidä syödä koskaan raakana ja yksi omena päivässä riittää. Kannattaa jättää ne vähemmälle silloin, kun ottaa jotain muuta happoa, sillä elimistö ei ole mikään mylly, vaan sen täytyy tasapainottaa (aivot sen tekee) kaikki niin, et ainoa, mikä säilyy, on veren happamuus.

Niin, se torniolaistytteli oli saanut varmaankin Buranaa, koska lääkäri oli käskenyt sitä antaa. Olisiko elossa ilman sitä? Kuka noita annostuksia säätelee, jos niistä ei kukaan valita?

jenni kirjoitti...

Sirpale, tarkoitatko, ettei kannu auta, kun tulehdus iskee, vai ettei kannu estä tulehduksen iskemistä?

Mulla on edelleen tullut pari poskiontelontulehdusta sen jälkeen, kun aloin kannua käyttää, ja kannun avulla en tarvitse antibiootteja enää tulehduksiin. Ne menevät itsestään ohi, kun tarpeeksi jaksaa huuhtoa (jopa 20 krt / pv).

Kauratyyny on mullakin käytössä ;)

IreneH kirjoitti...

Tohon poskionteloasiaan pitää kommentoida sellainen juttu, että parhaiten toimii just ennaltaehkäisevästi eli säännöllinen huuhtelu. Kannattaa tehdä siitä vaikka päivittäinen rutiini niinku hampaiden pesu :)jos poskionteloissa on jo tulehdus niin se ei välttämättä enää tehoa, tosin useimmiten poskiontelotulehdusten pitäis kai mennä ohi ihan itsestään. Mutta koska nenäkannulla huuhtelu ei tosiaan mene poskionteloihin saakka niin kai se tulehduksen päällä ollessa lähinnä tehoaa vaan silleen että vähentää niistämisen tarvetta ja helpottaa sillä tavalla. Ainakin mulle lääkäri on sanonut että monesti voimakas niistäminen tavallisen flunssan aikaan voi aiheuttaa poskiontelotulehduksen.

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kommentoida tuohon nenäkannuasiaan, että kun mulla oli sikainfluenssa, niin mulla oli nenä turvonnut niin tukkoon, että kannusta ei yksinkertaisesti mennyt nenään yhtään vettä. Oli aika jännä olo. Ehkä vähän jopa ahtaanpaikan kammo ja paniikki, kun poskiontelot ja nenä olivat vaan niin turvonneet. Huh. Yleensä kyllä tykkään nenäkannusta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sirpale, mulla oli kanssa aluksi sama. Aloin sitten ns. "hengittää" sitä vettä, eli annoin sen valua nenän kautta suuhun ja mulla lakkasi tukkeutuminen ja sitä kautta poskiontelotulehdukset siihen. Mutta mulla poskiontelontulehdus tuli yleensä sitten vasta kun oli sairastanut jo jonkin aikaa flunssaa ja ei paikat tuulettunut. Voisiko sulla olla samaa?

Norppa, Noora kirjoitti...

Loistava muistutus, taidanpa kesätauon jälkeen kannun käyttöön. On varmasti miellyttävämpääkin nyt kun (toivottavasti) molemmista sieraimista tulee vettä uloskin! :)

Suositut tekstit