9.11.2009

E621-juttu Ykkösellä

Aina kun suinkin muistan ja ehdin, vinkkaan teille hyvistä tv-ohjelmista. Ehkä vähän noloa nyt vinkata itse tekemääni sisältöön, tuleehan telkkarista paljon muutakin, mutta vinkkinä nyt kuitenkin, että ensi torstaina, 12.11, Kuningaskuluttajan pääjuttuna nähdään kuukausien työn tulos, tutkittu juttuni natriumglutamaatista.

Olin itse ylllättynyt siitä työmäärästä, joka jutun tekoon upposi, olihan minulla paljon tietoa aiheesta jo entuudestaankin. Sainkin selville asioita, joita en aikaisemmin aineesta tiennyt, ja etenkin siksi odotan innolla teidän kommenttejanne insertistä.


Kuva on E621-insertin kuvauksista: kunpa vaan tietäisitte mitä kaikkea hienojen kuvien aikaansaamiseksi väkerretään!

... Enempää en paljasta, muistakaapa katsoa Natriumglutamaatti huijaa syömään epäterveellisiä ruokia Ykkösellä ensi torstain Kuningaskuluttajassa, klo 19.30.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näkyykö myöhemmin Areenassa?

Jenni W. kirjoitti...

Tämä kommentti ei nyt liity tähän postaukseen millään tavalla, mutta koska en löytänyt mitään toista tapaa ottaa yhteyttä esim. sähköpostiosoitetta, niin kirjoitanpas postaustoiveeni tähän.

Elikkäs. Toivoisin kovasti ekologisia joululahjaideoita. Onhan aihe ajankohtainen ja pahimmat jouluryysikset vielä tulossa.

Sana "ekologinen" mieltyy monien suomalaisten (ainakin omien lähisukulaisteni) mielissä useimmiten perunäsäkkivaatteiksi ja pahaksi, oudon näköiseksi ruuaksi, tämän olen huomannut. Kuinka siis tutustuttaa salakavalasti tutut ja sukulaiset ekologisiin kulutustuotteisiin joululahjojen puitteissa?

Noora kirjoitti...

Anonyymi:Jep, ja uusinta tulee maanantaina.

Jenni W:I have something for you :) Klikkaapa oikean reunan kategorioista sellaista kuin Joulukalenteri ;)

Kiitos Noora:-D *paulamummu* kirjoitti...

Kiitos sulle!
Muistathjan mainita myös hiivauutteen ja ne hydrolysaatit ja lysiinihydrkloridin ym...Ihan sama vaikutus ja mulla ne ilmenee migreeninä.

Joko olet lukenut kirjan Oravasyndrooma? Kannattaa, sillä se liittyy siihen asiaan - naurologian oppikirjassahan lukee selvästi just niin, et natriumglutamaatti aiheuttaa päänsärkyä. Mulla on se kirja mut niin vaan tavalliset lääkärit ehtii määrätä niitä estolääkkeitä ennen kuin potilas ikinä kuuleekaan asiaa mistään:-(

Glutamaattilista kirjoitti...

Lain mukaan GLUTAMAATTEJA ei saa antaa lapsille ollenkaan ja se öllö/glutamaattilista on kirjasta Ravintomme Lisäaineet. Mut miten ihmeessä sillä lakitekstillä ei ole mitään merkitystä?

Hiivauutetta on Muksu-purkkisapuskoissa, nämä löytyivät haulla sieltä valmistajan sivulta:
Tuotteet (12 kk)
1.Kanapasta

2.Pastaa ja jauhelihakastiketta


Tuotteet (alkaen 5 kk)

1.Possu-kasvispata

2.Vihanneksia, riisiä ja porsaanlihaa


Tuotteet (8 kk)


1.Herkkustroganoff

2.Tonnikalaa ja vihannesrisottoa

3.Vihannes-kinkkupasta

4.Hedelmäinen kalkkunakiusaus"

Eikö todellakaan voida jättää sitä pois? Tulee niin surku niitä lapsia, jotka eivät voi vielä pariin kymmeneen vuoteen valita, mitä söisivät:-(

mervi kirjoitti...

Noora, luitkohan kommenttini tässä taannoin? Keravakin on siirtynyt natriumglutamaatittomaan ruuanvalmistukseen! Koskee siis päiväkoteja, kouluja ja vanhainkoteja. Mahtavaa!!

Noora kirjoitti...

mervi:No enpäs ole huomannut viestiäsi, hyvä uutinen! Tampereellakin ymmärtääkseni pohdiskellaan asiaa, mainiota!

Sini kirjoitti...

mervi: ihanko totta?? en ole kuullutkaan vaikka asunkin Keravalla. AIVAN törkeän siistii!

mervi kirjoitti...

sini: Joo-o! Asiasta oli iso juttu ilmaisjakelulehdessä (oliskohan ollut Vartti-lehti) muutama viikko sitten. Olin revetä liitoksistani kun sen luin,heh! MIELETTÖMÄN hieno homma!!!!!

Disturbance kirjoitti...

Kommentti tohon sikainfluenssarokote-kyselyyn: Olisi mukavaa, jos rokotetta ottamattomalle olisi muukin vaihtoehto kuin 'perusterve' tai 'otan järjettömän riskin'. Itse olen periaatteellisesti erittäin rokotevastainen, ja sellaisena pysyn, vaikka kuinka valahtaisin riskiryhmään.

*kun mitään ei voi enää syödä:-(* kirjoitti...

Ruoan turvallisuudesta kun puhutaan, moni ei ymmärrä sitä, että vatsakipuun ei pidä koskaan ottaa kipulääkettä, vaan täytyisi AINA valittaa ruoasta, jotta syy löytyisi. Suolisto voi mennä pilalle niin vähästä, eikä kukaan niitä syitä etsi. Kun lapset eivät voi valita eivätkä vanhemmat asioita selvitä, pidemmän päälle ei ole enää muita vaihtoehtoja, kuin leikkaus leikkauksen perään ja lopulta suonensisäinen ravitsemus. Nämä kaikki jätetään huomioimatta silloin, kun sanotaan, että "ei ole terveydellistä haittaa". Ne joilla suolisto turposi tukkoon asti, eivät todellakaan jaksa heikkokuntoisina sitä itse selvittää eikä kukaan muukaan sitä heidän puolesta tee:-(

Ruoassa on monen monta haittatekijää, joista torjunta-ainejäämät ovat aina olemassa, esimerkiksi viljassa korrenvahvistajat (viljan kuidustattulee tosin ihan liian kovaa ja lisäää mahahappojen eritystä), glyfosaatit (rikkaruohontorjunta-aine) ja homeenestoaineet ja varastointia varten laitetut aineet, tuhoeläintorjunta-aineet ja jauhatuksen jälkeen paakkuuntumisenestoaineet (syanidia!) ja säilöntähapot. Ja sitten vielä joku kehtaa sanoa, et ruoka on turvallista, vaikka kilon paketti ruista tai vehnää saattaa sisältää LÄHES ruokalusikallisen glyfosaattia (Roundupia) jäämänä!

Voiko noi aromivahventeet vahvistaa noita myrkkyjä? Miksi ei voisi?

Anonyymi kirjoitti...

Paula-täti, lopeta ihmisten sairauksien repostelu, se ei ole tarkoitettu tänne!

paulatäti vastaa kirjoitti...

Hyvänen aika - sun mielestä ihmiset kirjoittaa ihan turhaan noita asioitaan "vertaistukipalstoille"? Ne potilasyhdistykset vois tosiaan tehdä jotakin ruoan laadun hyväksi, mutta kun ne eivät tee YHTÄÄN MITÄÄN! KUKAAN ei tee sen eteen yhtään mitään ei koskaan! Tiesitkö, että jos he sairaalaan (tai siis KUN) joutuvat, saattaa sellainen sieltä selvitä hengissä, jolle joku kantaa sapuskat, kun ei niitä ruokia voi syödä? Näin on ollut kauan aikaa mut tuo potilasyhdistys on 25 vuotta vanha - ja hiljaa hyväksyy vaan kaiken:-(

Anonyymi kirjoitti...

Aivan, ne on kirjoitettu vertaistukipalstalle, ei sitä varten, että niitä reposteltaisiin Kemikaalicocktailissa.

repostaa tämä sinne heille, pliis:-) kirjoitti...

Re- post tarkoittaa uudelleenpostausta. Arvaappa kuinka monta kertaa yritin sinne sairaiden palstalle kirjoittaa siitä, kuinka lääkkeissä on natriumlauryylisulfaattia - jo 10 vuotta sitten! On ollut ties kuinka kauan, mutta enhän voi tietää, ettei sitä sairaille kerrota. Silloin en tosin tiennyt, että ne palstan "siivoukset" tehtiin juuri sen takia, että asiasta ei saanut mainita ollenkaan. Se mun repostaus olikin tehtävä aina uudelleen ja lopulta (oli kai kolmas kerta) tajusin, et se oli suuri salaisuus, jonka takia mut (saman on varmaan kokenut moni muukin ja osa tietysti kuolee vaivoihinsa), sitten huutoäänestettiin pois.

Eikä muuten sairaat saa tuota tietoa vieläkään, sillä närästyslääkkeissä, joita heille määrätään on tuota aftoja aiheuttavaa ainetta. Bente Herlofson on aikoinaan väitellyt aiheesta ja kun sitä väitöksen linkki sinne re-postasin, meni konekin kuukaudeksi jumiin. Ehkä tiedät paremmin, miksi näin? Enkä varmasti ole ainoa, mutta terve olen ja täysin ilman mitään lääkkeitä tai teollisia vitamiineja. Lääkäriinei le asiaa jne...Mutta:

En käytä syanidisuolaa E536 enkä glyfosaattiviljaa enkä siedä yhtään sitä merilevää (karrageenia E407), mitä on monissa gluteenittomissa tuotteissa... Merilevävalmisteet on kielletty odottavilta äideiltä niiden sisältämän jodin vuoksi, mut oletko missään nähnyt, et jollekin siitä sanotaan?

Näitä juttuja on vaikka kuinka paljon, mut ei vaan kukaan pysty kertomaan sairaalle, kun ne viestit poistetaan. Humiralla ja Remicadella on vielä patenttisuoja-aika voimassa, joten tämä on ihan looginen ilmiö.

Mut mulla on kyllä nyt kehittynyt titaanidioksidiallergia enkä voi käyttää mitään lääkkeitä, joissa tuota laivamaalia on - nestetippaan täytyy mennä sairaalaan jos antibioottikuuria tarvin joskus. Mut sitä ruokaa siellä en vois edes haistella. Eikä nuo ole edes makuasioita: ekan kerran muuan viestiketjuun ilmestyi LUKKO, kun kysyin yhdeltä aluevastaavalta, "Sanopas Karri, mihin ihminen tarvitsee makuaistia?". Ei lähtenyt lukko pitkään aikaan pois, vaikka kuinka yritin kysellä... Siis ei heillä todellakaan ole tarkoitus tehdä mitään parannuksia ruokaan tai valittaa niistä! Em potilaalla on takan jo 7 leikkausta, jos yhtään kiinnostaa... Miksi?

Innostuin kerran kovasti, kun löysin luomuruislimppua, mutta ihme ja kumma, ihan hirvittävän huonosti sopi mulle (ilman leipääkin pärjään kuukausia, eikä ole keliakiaa) ja kysyin valmistajalta, mahtaako heidän SUOLA olla sitä, missä on syanidia, paakkuuntumisenestoainetta. Olihan sitä siinä, vastasi muuan samanniminen sieltä, laillistettu ravitsemuterapeutti. En voi enää siis kaikkea luomuakaan puolustaa, kun luomukerma pilattiin karrageenilla - jäätelöitähän saattoi ennen tehdä siitä ihan itse ja moni tekikin mut jos nyt tekee siitä, melko varmasti pahentuu vaivat, koska se aiheuttaa koe-eläimillekin tulehdusta!

Niin vaan on, ettei tervys tuota mitään enää tässä systeemissä:-(

Anonyymi kirjoitti...

Paula-täti, höpötä sinä vain täällä omista luulosairauksistasi ja jätä oikeasti sairaiden ihmisten asioiden puiminen rauhaan.

tänne voi muut jatkaa, olkaa hyvä kirjoitti...

Niin, olen entinen migreenipotilas ja niistä migreenilääkkeistä varmaan olisin saanut suoliston rikki, jos olisin ostanut ne, mitkä neljä kertaa on määrätty!

Höpötystähän se on tietysti! Mut sanopa minne katoaa ne jutut, kun ihmset kertoo parantumisestaan, siis niistä hirvittävistä taudeista? En olis uskonut, jos en tuntis sellaisia ihmisiä henkilökohtaisesti. Mut kuvitteleeko joku, et ne laittais aikaansa sairaiden opastamiseen? Ei todellakaan tiedä siitä toisesta vaihtoehdosta yhtään mitään!

Anonyymi kirjoitti...

Jos joskus tulevaisuudessa haastattelet elintarviketeollisuutta niin kysy heiltä

a) miksi he eivät tee lisäaineettomia tuotteita

ja kun he tähän vastaavat, että se ei ole mahdollista niin tee jatkokysymys

b) mitä ammattitaitoa heiltä puuttuu kun esimerkiksi muissa Euroopan maissa on mahdollista löytää lisäaineettomia tuotteita

Anonyymi kirjoitti...

Hei Noora ja kiitos mahtavasta blogistasi!

Voisitko laittaa blogiisi vielä jonkinlaisen listauksen niistä ruoista, joissa on natriumglutamaattia.
Katsoin ohjelmasi, mutta en tajunnut kirjoittaa ylös ruokia.

Suositut tekstit