12.11.2009

E621-juttu Areenassa

Jos missasit tutkitun juttuni Natriumglutamaatti maustaa epäterveelliset ruoat, voit katsoa jutun Areenasta. Insertin lukuversio puolestaan löytyy Kuningaskuluttajan sivuilta.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä juttu! Mua nauratti varsinkin sun sanavalinta "kinkkinen" sen kiinalaisen annoksen kohdalla. Ja heviosasto on aina hauskaa!

Anonyymi kirjoitti...

Jäin miettimään sitä, että luonnollista natriumglutamaattia esiintyy tomaateissa. Itse olen saanut pienestä pitäen tomaateista allergiaa, mutta tomaattiallergiaa ei testeissä ole havaittu. Sainkin pienenä diaknoosiksi, että olen allerginen tomaatin sijasta siinä oleville säilöntäaineille.

No, nyt sitten tässä muutaman vuoden ajan olen alkanut saada samanlaista allergiaa myöskin sipseistä ja satunnaisesti myös muistakin ruuista.

Tiedän, etteivät tomaatin ja sipsien natriumglutamaatit ole yksi yhteen, mutta jäin miettimään, että jos sittenkin niissä molemmissa on se jokin pieni yhtenevä asia, joka juuri aiheuttaa minulla allergiaa. Siis vähän samaan tapaan kuin koivuallergikko saa allergiaoireita omenasta.

Sars kirjoitti...

Hyvä insertti. Rok.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi mielenkiintoista. Ja todella käsittämätöntä, miten juuri lapsille syötetään moista...

Johanna

Daily Eko kirjoitti...

Tomaattiallergiselle anonyymille: Oletko kokeillut, pystytkö syömään luomutomaatteja?

Noora kirjoitti...

Anonyymi: Kiva kuulla, että huumori tehosi :)

Anonyymi:En osaa sanoa :/

Sars:Kiitti!

Johnna:NIINPÄ!!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä pikku uutispätkä saattaisi kiinnostaa jotakuta, aiheena kätkettyjen ruoka-aineiden allergikoille aiheuttamat hankaluudet: http://www.helsinki.fi/ajankohtaista/uutisarkisto/11-2009/11-16-02-28.html

Kiitos Noora, Sinulle :-D kirjoitti...

Joskus vaan on niin kiire, et täytyy syödä jopa eineslihapullia:-D

Dragofix kirjoitti...

Katsoin kyseisen ohjelman eilen, hyvää juttua. Huomasiko kukaan että samalla pätkällä oli juttua energiajuomista yms.? Taisi olla kolmantena aiheena jos oikein muistan. Oli myös hyvä juttu, suosittelen katsomaan senkin. :)

Noora kirjoitti...

Anonyymi:tsekkaan!

Kiitos sinulle...:EI OLE!! Väitän, että koskaan ei ole pakko syödä eineslihapullia.

Dragofix:Joo energiajuomajuttu oli hyvä!

Anonyymi kirjoitti...

Höh, ei näy Suomen ulkopuolella tämä tekijänoikeussyistä johtuen :(

Suositut tekstit