27.10.2009

Take away

Törmäsin raitiovaunussa ystävääni, jolla oli matkassaan kuuma juoma. Kertakäyttöiset take away -mukit ovat monella tapaa ärsyttäviä, niin kuin olen teille avautunutkin (lue myös juttuni Yksi ongelma mukaan, kiitos), mutta kestotermari sen sijaan on fiksu valinta.


Kun juomaa roudaa mukana termarissa, säilyy se kauemmin kuumana, eikä se läiky päällekään niin todennäköisesti kuin rimpulasta pahvimukista. Fiksua ja kertismukeja huomattavasti ekologisempaa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Noora,
tulin kommentoimaan tänne asian vierestä kun törmäsin viime perjantain Kauppalehdessä uutiseen, joka käsitteli Saarioinen -yhtiön uutta tehdasta Virossa. Jutussa kerrottiin, miten virolaiset eivät ole tottuneet eineksiin, vaan syömään ruokansa tuoreena (voi hyvä tavaton!), jonka vuoksi makaroonilaatikkojen ja muiden eineksien myyntiaikoja on jouduttu lyhtentämään suomalaisista 12-14 päivästä tai kolmesta viikosta alle kymmeneen, jopa 3-5 päivään.
En tiedä olisinko enemmän kateellinen siitä, että virolaisten kauppahyllyissä ei tähän asti ole ollut eineksiä vai kauhuissani siitä että ne nyt sinne tulevat...

T. Viv

Annika kirjoitti...

Meille tuli kuukausi sitten töihin kahviautomaatti. Siihen asti keitettiin tavallista kahvia kahvinkeittimellä ja ihmiset joivat tyytyväisenä omista mukeistaan. Nyt kaikki ottavat automaatista kertakäyttömukin!! Olen aivan hermona ja tekisi mieli hävittää ne pahvimukit. Yksi kommentoi "kyllähän vesikin maksaa, kun sillä tiskataan posliiniastiat"... :(

Pee kirjoitti...

Toikin on vähän kaksipiippuinen juttu, että kumpi on ekologisempi vaihtoehto. Tietysti termari jos pahvimukeja käyttää usein, mutta jos ostaa kahvin mukaan vaikka pari kertaa vuodessa, niin termarin valmistamine/ostaminenn sitä varten on kyllä epäekologisempaa.. Ymmärrän pointtisi toki, mutta mutta..

Anonyymi kirjoitti...

Mistäköhän tuon mallisia termosmukeja saa? Olen etsinyt vastaavaa tuloksetta...

paula kirjoitti...

Lasinen, käytetty hunajapurkki (kun niitä kertyy ihan liikaa), on reissuilla kätevä eväsjuomille ja kahvillekin, jos kelpaa vähän jäähtynyt, hunajanmakuinen juoma. Ei tarvitse kuljettaa tyhjää mukana, jos löytää jostakin lasinkeräyspisteen:-)

Fakta ja Farfalle kirjoitti...

Ratkaisu: Työnantaja pitäisi velvoittaa kustantamaan kaikille termarit ja kahvilassa annettaisiin posliinimukeja esim. 2e panttia vastaan myös työhuoneelle. Kaksi euroa on jo niin hyvä raha, että tuskin jaksaa työhuoneessaan pimittää kymmeniä mukeja. Tämähän vaatii vain totuttelua ja varmasti aluksi ihmiset kiroasivat, mutta pikku hiljaa ihmiset tottuu ja tajuaa kuinka mukavaa on juoda omasta termarimukista.

ANna kirjoitti...

Koulun kahvilassa on aika kätevä systeemi: peruskahvi maksaa euron, mutta jos on oma muki (eikä siis ota take away -mukia kansineen) saa 20 senttiä alennusta.
Tällöin sen ekologisuuspointin muistaa joka kerta hakiessa kahvia ja laiskuudesta siten myös sakotetaan :)

Suositut tekstit