28.10.2009

Mineraalimeikkileikki

Mineraalimeikki-postaus on ollut tekeillä ikuisuuden. Syy on yksinkertainen: en ole saanut aikaiseksi ostaa niitä, koska en oikein ole tiennyt, mistä brändistä pitäisi aloittaa. Nyt onneksi yksi maahantuojista aktiivisesti lähetti minulle testereitä, joilla pääsin mineraalimeikkileikkien makuun.

Testailuni alkaa siis Essentia Naturale -merkkisillä tuotteilla, jota olen käyttänyt nyt pari päivää. Sain testattavakseni puuteria (+ pohjustuksen), poskipunaa ja luomiväriä.

Homma vaatii vähän treenaamista! Mineraalimeikit ovat irtopuuteria, siksi on varottava, ettei purkin sisältö levähdä käsiin. Minä tunaroin heti alussa, sotkien koko lavuaarin, mutta toinen kerta meni jo helpommin. Ideana siis on, että puuterijauhetta laitetaan pieni määrä purkin kanteen ja levitetään siitä kasvoille. Puuteri muuttuu ihon lämmön vaikutuksesta iholla "kiinteäksi" ja on itseasiassa aika kivan näköinen iholla: luonnollinen, mutta silti peittävä.

Nyt testailen tuotteita pari viikkoa ja palaan aiheeseen, kunhan omaan jotain valaisevampaa sanottavaa mineraalikosmetiikasta.

Siskoni muuten suosii Lily Lolon mineraalimeikkejä ja Kempparissa on aikaisemmin esitelty sarja nimeltä Jane Iredale. Käytätkö sinä mineraalimeikkejä? Mitä brändejä? Laita vinkkisi muille lukijoille blogaukseni perään!

62 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Off topic Hesarin nettisivuilta tänään bongattu lause: Vain kaksi prosenttia Suomessa myydyistä purkkiruoista on luonnonmukaisesti tuotettua. Ruotsissa lasten valmisruoista 20 prosenttia on luomua, Tanskassa sen sijaan täydet sata prosenttia.

Toivoisin lisää vauva-/lapsiaiheista juttua, kuulijakuntaa riittäisi!

Anonyymi kirjoitti...

Olen nyt jonkin aikaa käyttänyt Bare Escentualsin mineraalipohjaa ja olen tykännyt siitä tosi paljon. Kokeilin aikaisemmin Everyday mineralsin pohjaa, mutta se ei sopinut minulle. Iho kutisi ihan hulluna ja kasvoille ilmeistyi valkoisia kuivia laikkuja. Ihoni on varsin kuiva.

-MiaS

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen käyttänyt Everyday Mineralsia jo neljättä vuotta ja olen hyvin tyytyväinen. Minulla on luonnostaan rasvainen, mutta hyvin pintakuiva iho. Lopetin myös rasvaiselle iholle tarkoitettujen tuotteiden käytön muutenkin, siirryin kuivan ja/tai herkän ihon luonnonkosmetiikkatuotteisiin ja ihoöljyihin. Enää ei ihon tarvi puskea rasvaa pintaan pysyäkseen notkeana.

Kun aamulla laittaa mineraalimeikin pintaan, päivän aikana ei tarvitse kertaakaan korjailla. Ihoa ei kiristä ja tuntuu kuin ei meikkiä olisikaan. Toisin oli ennen. En koskaan enää palaa "tavallisiin" meikkeihin, vaikka silloinkaan en käyttänyt ns. markettimerkkejä vaan niitä kalliimpia.
Alussa mineraalien käyttö tuntui hankalalta, mutta tekniikka vain on hieman erilainen, meikki syntyy mineraaleilla jopa nopeammin kuin tavallisilla, koska meikkiä ei tarvitse niin paljon.
Suosittelen kaikkia kokeilemaan, eri merkkejäkin on nykyään monia. Itse en EDM:ää vaihda, I`m still in love!
t. LeenaN

Maija kirjoitti...

Olen käyttänyt Lily Lolon mineraalimeikkejä nyt parisen kuukautta tilattuani puljusta ensin testereitä. Olen tykännyt niistä kovasti juurikin mainitsemastasi syystä: peittävät, mutta ovat silti kevyitä ja antavat ihon hengittää. Yllätyin niiden kestävyydestä, iho on hyvännäköinen vielä pitkänkin päivän jälkeen. Alku vaati kyllä vähän opettelua, mutta palkitsee. Enää en vaihtaisi.. kannattaa varmaan kokeilla eri merkkejä, Lilysta tykkäsin kun sai pikkuhintaan tilata näytteitä (jotka lopulta kesti monta viikkoa!), niin oikean sävyn löytyminen oli helpompaa. Sävyjä ei kyllä ole montaa, mikä helpottaa valintaa.
Kokeilin myös firman poskipunia ja luomivärejä, jälkimmäisistä tykkään hulluna! Ihania värejä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos haluaa tyystin luonnollista alkuperää olevaa meikkiä niin pelkään pahoin että nk mineraalimeikit eivät sitä ole.Tiedustelin asiaa tunnetuimpien merkkien pääkonttoreista:jokainen vastasi että juu, tuotteissa on silikonia..Silikoni vuorostaa on " a no-no " mitä tulee ekologisuuteeen.

Katariina kirjoitti...

Tilaisin Everyday Mineralsilta näytteitä muutama viikko sitten, setissä oli pohjustusta, puuteria, luomivärejä, poskipunaa ja mustaa, rajaukseen käytettävää väriä.
Pidän todella paljon itse tuotteista, ne näyttävät luonnolliselta ja kestävät hyvin. Ongelma on siinä, että kuten Noora ja muutkin ovat huomanneet, niiden käyttäminen on tosi sottaista puuhaa. Ainakaan minun nakkisormilla ei sirosti ripotella pientä määrää muutenkin pienestä purkista kannelle. Ja jos sudissa on yhtään liikaa, se pöllyää ja sotkee sekä vaatteet että kylppärin. Osaisiko joku EDM:n käyttäjä sanoa, onko normaaleissa tuotteissa parempi käyttöliittymä (vai ovatko normaalit tuotteet samankokoisia kuin näyte-erät?). Ja osaisiko joku jotain muuta merkkiä käyttävä kenties kertoa, että homma sujuu helpommin jollain muilla tuotteilla? Sillä niin paljon kuin mineraalimeikkien lopputuloksesta pidänkin, en jaksa käyttää niitä, jos lavuaari ja kylppärin taso täytyy hinkata joka käytön jälkeen. =(

jenni kirjoitti...

Anonyymi, on merkkikohtaista, käytetäänkö mineraaleihin silikonia. OIKEAT mineraalimeikit, kuten Lily Lolo, Meow, jne jne, eivät sisällä silikonia! Tai mitään muitakaan aineita, paitsi mineraaleja.

Itsellä on Meow:n pohja ollut käytössä n. pari vuotta. Tykkään kovasti. Ihoni on rasvoittuva sekaiho. Muita merkkejä, joita olen kokeillut, ovat mm. lily Lolo ja Fyrinnae, mutta jostain syystä niiden pohjat eivät pysyneet ihollani.

Olen puristanut ihan itse jauhepohjan kiinteään muotoon, jolloin tuote toimii kuten normaali meikkipuuteri eikä pölise.

jenni kirjoitti...

^
Vielä lisään, että normikosmetiikkafirmatkin on alkaneet rahastaa "mineraalimeikeillään", jotka eivät aitoja mineraaleja ole nähneetkään. Esim L´oreal, Isadora ym. L´orealin mineraalimeikeissä ainakin on jos jonkunlaista myrkkyä mukana, mineraalit ovat lähinnä "vaikuttava ainesosa" (eli onko niitä nimeksikään...)

INCI-listan lukutaitoa tarvitaan, jos meinaa aidon mineraalimeikin erottaa "feikistä". Mutkia oikovana nyrkkisääntönä on, että jos INCIssä on yli 5 ainesosaa, se ei todennäköisesti ole aito mineraalimeikki.

Anonyymi kirjoitti...

EDM:llä on nykyisin myös puristettuja vaihtoehtoja, niin pohjissa kuin luomi- ja poskipunissakin. Eikä näissä ole silikonia!

Pieniä näyterasioita on kieltämättä aloittelijan hankala käyttää, normaalikokoiset ovat sitten helpompia käyttää, aine ripotellaan vaan oman rasian kanteen ja siitä nassuun. Mutta jos vaikka näyterasiasta ripottelee pieneen pakasterasiaan tai johonkin muuhun kätevään matalaan sievään rasiaan ja ottaa siitä meikkipensseliin, onnistuu paremmin sotkematta. Itse olen käyttänyt esim. vanhaa pestyä irtopuuterirasiaa ja sen kantta sekoitusalustoina.

t. LeenaN

Anonyymi kirjoitti...

Tässä omat vinkkini kaikille, joilla oli ongelmia esimerkiksi Everyday Mineralsien pienten näytepurkkien käytön kanssa. Itse avaan sen välikannen pinsettien kärjellä, jokin muun ohut ja kestävä esine (veitsi, metallinen kynsiviila), sopii varmasti. Sen jälkeen otan pinsettien ei-nyppimis-päällä vähäsen jauhetta purkista (tähänkin käy toki esim. veitsen kärki, tai meikeille ja rasvoille tarkoitetut spaatelit). Jauhe on näin helppo laittaa siihen, missä pyörittelee sivellintä, yleensä kai jonkinlainen vähän isompi kansi kuin ne samplejen kannet. Näin ei mineraalimeikit juurikaan pölise, kun niitä ei kaatele sieltä purkista pois. Minulla nuo pinsetit on jotenkin vakiintuneet tuohon hommaan, kun ne on aina saatavilla meikkipussissa, mutta käyttäkää toki jotain sopivampia välineitä, joita itseltänne löytyy. Ja varoitan myös, että pinsetit tuosta hommasta vähän vääntyy, että ne on nyt ihan uhrattu noille kansien avaamisille, ei kauhean hyvin enää toimi nyppimisessä.

Ja yleensä mineraalimeikeistä sen verran, että olen kanssa ollut todella tyytyväinen Everyday Mineralsien laatuun ja hintaan. Sopii rasvoittuvalle iholle todella hyvin. Käytän melkein aina vieläpä original glo -versiota niistä pohjista, vaikka se on kai vähiten peittävä ja kuivimmalle iholle tarkoitettu. Samoin olen vaihtanut pesuaineet ja rasvat herkän ihon tuotteisiin, ja Korres on viimeaikoina osoittaunut pitkällisen etsinnän jälkeen ihan loistavaksi. Kiitos siitäkin löydöstä taitaa kuulua tälle blogille.

Tulipa pitkä sepustus, mutta loppuun vielä, että suuri kiitos Nooralle blogista. Olen saanut täältä todella paljon vinkkejä ihoni kanssa tappeluun ja avannut silmiäni monelle tärkeille terveyteen liittyville asioille. Pitkään olen lukenut, mutta nyt vasta uskaltauduin kommentoimaan :)

-Henna

Sonja kirjoitti...

Omasta mielestäni parasta mineraalimeikeissä on niiden vaikutukset ihoon. Käytän joskus tavallista meikkipuuteria kiireessä ja saan sen seurauksena aina finnejä. Finnejä tulee myös, kun en käytä meikkiä ollenkaan. Mineraalimeiit taas hoitavat ja suojaavat ihoa, eli niiden avulla pidän ympäristön saasteet iholtani poissa, eikä näppyjä ole koskaan silloin kun olen aktiivisesti jaksanut mineraalimeikkailla! Ja kuuten joku jo sanoikin, ei mineraalimeikkiä tarvitse päivän aikaan lisäillä.

Ja vielä yksi plussa: Itse käyttämäni LilyLolot ovat uskomattoman edullisia. Purkit ovat aika isoja ja olen nyt käyttänyt samaa foundationia vuoden eikä purnukan pohjaa näy.

T: Se sisko

Anonyymi kirjoitti...

Minä käytän bareMinerals meikkipohjaa. Ostaessani tuotteen neuvoi myyjä, että jauhetta otetaan kanteen pieni määrä ja pyöritellään se kevyesti kabukiin/siveltimeen. Lopuksi kabukia kopautetaan kannen reunaan, että ylimääräiset tiaphtaa pois. Meikki pyöritellään kevyesti kasvojen ulkoreunoilta sisäänpäin. Jos jauhe alkaa pöllyämään, kun sitä pyöritellään kabukiin, on jauhetta kannessa liikaa.

Prefecta kirjoitti...

Everyday Mineralsia olen käyttänyt pari purkkia ja viimeksi ostin laiskuuksissani (lue: en jaksanut tilata ja varsinkaan noutaa kun tilauksen mukana tulee aina kasa näytteitä jotka ei mahdu postiluukusta sisään) Seppälä MS Chic (lieneekö oikein kirjoitettu) -mineraalimeikin joka oli ihan ok. EM -poskipunia käytin ne näytteet mutta luomiväreistä en ole innostunut. En tiedä miksi. Olen kokeillut jotain muitakin merkkejä, mutten syystä tai toisesta palannut niihin. Bare Mineralsia kokeilisin mutta se on mielestäni kallis. Ja kun kerran halvemmatkin ajaa saman asian. Ai niin, mulla on myös EM:n sellainen ruskea silkkipuuteri, jota käytän aurinkopuuterin tapaan. Oli myös valoväri peittämään silmänalusia. Oli toimiva, mutta siitä ei silmät tykänneet.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on Signature Mineralsin meikkipuuteri (foundation), huulipuna sekä ripsiväri. Kaikkiin olen ollut todella tyytyväinen ja aivan erityisesti meikkipuuteriin: se peittää, ei päivän mittaan paakkuunnu mihinkään kohtaan kasvoja ja käytönkin oppii nopeasti. Kabuki on tuon irtonaisen puuterin levittämiseen hyvä. Myös Signature Mineralsilta saa ilmaisia testereitä oikean värisävyn löytämiseksi. En todellakaan vaihtaisi enää tavallisiin meikkeihin!

- Johanna

Anonyymi kirjoitti...

Olen käyttänyt mineraalimeikkejä nyt 2 vuoden ajan. Ihoni on pintakuiva sekaiho, joka varsinkin talvella rasvoittuu paljon. Lisäksi peitettävää löytyy.

Kokeiluni aloitin Lily Lolosta, joka oli omalle iholleni ihan hyvä. Ongelma oli vain ajoittainen kutina hikoilun yhteydessä (jos menin esim. työpäivän jälkeen jumppaan). Lisäksi pohja näytti ajoittain jauhomaiselta iholla, sillä en osannut käyttää sitä tarpeeksi vähän.

Seuraava "potilas" oli Meow Cosmetics, jonka mineraaleihin tykästyin edullisen hinnan ja sävyvalikoiman vuoksi. Myös peittävyys oli hyvä ja luonnollinen.

Vaihtelunhalusta päätin antaa mahdollisuuden Lauressin pohjille, joita tällä hetkellä käytän. Ne ovat osoittautuneet itselleni ehdottomasti parhaimmiksi. Jälki on kaunista, pohjat edullisia (samoin postikulut) ja iho tykkää. Oma ihoni reagoi aika helposti tuotteiden vaihtamiseen ja ekan päivän kokeilun jälkeen iho tuntui todella pehmeältä. Lauressin pohjat pysyvät myös iholla hyvin ja on niiden kanssa testattu nukkumistakin (älä kokeile tätä kotona), yhtään näppyä ei ilmestynyt iholle.

S kirjoitti...

Signature Minerals käytössä jo kolmatta vuotta, pois en vaihda! :)

Fakta ja Farfalle kirjoitti...

Nyt tulee PITKÄ viesti:

Käytin 3kk Bare Escentualsin mineraalimeikkejä ja olin tyytyväinen pienestä kuivuuden tunteesta huolimatta. Hehkutinkin tuotetta KAIKILLE ystävilleni, kunnes hieman nettiä selailtuani huomasin, että kyseinen merkki käyttää niin talkkia kuin bismuth chloride-nimistä ainetta meikeissään. Talkki aiheuttaa pahaa kuivuutta ja bismuth chloride voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa AKNEN. (Kannattaa googlata bismuth chloride + acne)

Hieman taaksepäin mietittyäni tajusin, että vaikka meikit ovat olleet ihan hyviä, on ihoni ollut jatkuvasti kuiva ja poskille ilmestynyt outoja punaisia pisteitä (ei siis finnejä, veikkaan että kyseessä kuivuuden aiheuttama iho-ongelma). Ihoni on myös kutissut omituisesti, jonka laitoin vain tottumattomuuden piikkiin: moni merkkihän mainostaa, että tuote voi alussa aiheuttaa kutinaa, sillä iho on "tottunut ihohuokoset tukkiviin meikkeihin". Hohhoijaa, aika mainospuheet, mutta upposivat minuun täysillä!

Asiasta huolestuneeta soitin siis heti ystävälleni, joka oli ostanut suositukseni pohjalta samaisia meikkejä. Tytöllä oli parin viikon käytön jälkeen puhjennut akne, mutta pisti sen e-pillereiden lopettamisen syyksi (tosin pillerit lopetettu jo 6kk sitten...). Hetken juteltua osasimme laskea 1+1=2 ja lopetimme molemmat meikkien käytön seinään.

Koska mineraalimeikit olivat kuitekin peittävyydeltään ja kestävyydeltään ihastuttaneet, päätin etsiä uuden merkin. PALJON eri saitteja ja arvioita lukeneena päädyin lopulta Faerie Organic-merkkiin, jonka tuotteet ovat TÄYSIN luonnonmukaisia (esim. Bare Esc. käyttää meikeissään kemianteollisuuden sivutuotteena syntyviä "mineraaleja"!!), väriaineettomia, säilöntäaineettomia ja sisältävät päälle vielä uv-suojan! Parasta koko merkissä on se, että Faerie Organicin sivuilta voi tilata ilmaiseksi näytteen (+ postikulut Jenkeistä = yht. 4e)!

Tilasin siis tuon näytteen ja olen MYYTY! Iho ei todellakaan ole "tottumaton" meikkiin vaan meikkipuuteri tuntuu luonnolliselta ja pehmeältä eikä todellakaan aiheuta kutinaa, aknea tai ärsytystä! Suosittelen vaihtamaan kaikki bismuth chloridea sisältävät meikit pois ja ainakin kokeilemaan tätä. Itse tilasin juuri isot putelit kyseistä meikkiä :) Ainiin, unohdin mainita. Tuotteet ovat myös HALVEMPIA kuin moni muu mineraalimeikki. Niin ja meikithän löytää osoitteesta:

http://www.faerieorganic.com/index.html

Ah ihanaa, että postasit mineraalimeikeistä, sillä olen miettinyt mihin näitä ajatuksia ja kokemuksia kirjoittaisin. Omaan ruokablogiin ei viitsinyt laittaa, mutta samalla olen kauhuissani katsonut kuinka ihmiset ovat innoissaan BE:n meikeistä. Niinhän itsekin olin...ennen kun otin asioista selvää!

riinam kirjoitti...

Itse olen käyttänyt mineraalimeikkejä vasta n. 3kk ajan, mutta jo niin tyytyväinen, että "normimeikkien" pariin tuskin tulen palaamaan, varsinkaan pohjien ja poskipunien osalta. Tilasin ensin sampleja Lily Lololta, joka toimi ihan hyvin, mutta oli ihan liian jauhoinen minulle. Ihoni on nimittäin melko kuiva.

Seuraavaksi tilasin näytteitä Alimalta, sillä muiden kokemuksen mukaan heidän pohjasa ovat vähemmän jauhoisia, jotenkin kosteampia. Ja Alimallahan on BDIH natural cosmetics certification, he pakkaavat tuotteensa todella nätisti (kyllä, purnukoiden ulkonäkö + millaisessa paketissa ne tulevat myös vaikuttavat ostopäätöksiini!) ja sivutkin ovat todella selkeät. Ja niinhän sitten kävi, että Aliman pohjat ovat ihan täydellisiä iholleni! Ei kirvele, ei kutise, ei kuivata. Näpytkin tuntuvat vähentyneet ja iho tykkää. Noissa pitäis olla tosi hyvä aurinkosuojakerroinkin, ku heti ensimmäisenä ja toisena incissä on titanium dioxide ja zinc oxide.

ps. jos päädyt tilaamaan Alimalta jotain, kannattaa ottaa mukaan heidän huulivoide! Paras huulirasva, mitä olen ikinä testannut. Plussaa vielä todella kauniista väristä (itselläni on mango, todella ihana sävy!)

Jaana kirjoitti...

Olen kokeillut Lily Loloa, Meow Cosmeticsia, Everyday Mineralsia ja Alimaa. Säännölliseen käyttöön noista jäi Alima. Ei kuivata, ei kutise ja kestää parhaiten rasvoittuvalla iholla.

Alima on panostanut paljon ekologisuuteen. Merkki on saanut BDIH-sertifikaatin ja Leaping Bunny-logokin näkyy sivuilla olevan muutaman muun logon kanssa. Lisäksi heillä on muovipurkkien palautusohjelma ja pakkausmateriaalit ovat kierrätyskelpoisia.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava aihe, kiitos tämän esilletuomisesta!

Mineraalimeikit on kiinnostaneet jo jonkin aikaa mutta viidakko on valtava eikä kukaan kavereista ole kokeillut. Lähinnä olen nääntynyt kaiken tietomäärän edessä, myyjistä yksi puhuu yhtä, toinen toista jne. Tämän postauksen, kommentteineen, ansiosta minunkin mineraalimeikkineitsyys saatta pian olla "korkattu" :)

Muutenkin pidän erittäin paljon blogistasi, siitä on ollut paljon apua (ja ajansäästöä!) niin arkipäivässä kuin uusien ajatusten suhteen. Tusen tack!

Anna kirjoitti...

Fakta ja farfalle, kiitos Faerie-vinkistä, testerit tilattu!

Anonyymi kirjoitti...

Onko kellään kokemusta siitä ostos-tv:n mainostamasta sheer cover- mineraalimeikistä? Mainos kovin lupailee, ettei tuote sisällä muuta kuin luonnonaineita. Houkuttaisi kokeilla, mutta jollain tavalla kaikki, mitä ostos-tv:ssä mainostetaan, tuppaa epilyttämään...
-Liinu

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen ollut myös todella tyytyväinen Everyday Mineralsin meikkeihin!

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen ollut tyytyväinen kumpaankin kokeilemaani mineraalipohjaan, sekä EDM:ään että Lauressiin. Oikean sävyn löytäminen on ollut hankalaa ja olen joutunut tekemään omia sekoituksia.

Tykkään myös Lauressin luomiväreistä, tosi hyvä hinta-laatusuhde.

Anonyymi kirjoitti...

Heips,

mistä kannattaa tilata niitä Lily Lolon testereitä sekä EDM:n meikkejä?

Ami kirjoitti...

Aloitin mineraaleihin tutustumisen Lily Lolosta. Se sai kuitenkin pintakuivan ja herkän ihoni näyttämään entistä kuivemmalta ja kutitti. Seuraavaksi kokeilin Everyday Mineralsin Original Glo -pohjaa, joka teki ihostani turhankin hohtavanja korosti huokosia rumasti. Saman firman semi matte oli jo parempi.

Tähän mennessä lempipohjani on löytynyt Lumierecosmeticsilta. Olen käyttänyt firman Luminesse-pohjaa pari vuotta ja olen oikein tyytyväinen. Seuraavaksi aion kokeilla Lauressia...

Anonyymi kirjoitti...

Olen käyttänyt BareMineralsin meikkipohjaa, poskipunaa ja luomivärejä nyt puolisen vuotta ja ollut todella tyytyväinen! Alku oli kyllä hankalaa kun en saanut aikaiseksi yhtä siistiä jälkeä kuin Kicksin kosmetologi, joka teki minulle mallimeikin. Olen viime aikoina oppinut käyttämään erilaisia siveltimiä riippuen siitä, miten peittävän tuloksen haluan. En olisi uskonut aiemmin, että esim. tummat silmänaluset peittyvän mineraalimeikkipuuterilla paremmin kuin peitevoiteilla tai valokynällä, joita olen aikaisemmin käyttänyt. Pois en vaihda, vaikkeivat ihan halvimmasta päästä olekaan...

-Elina-

Anonyymi kirjoitti...

Aloitin keväällä mineraalimeikkikokeiluni Bare Mineralsilla. Perinteisillä meikkituotteilla en ole koskaan saanut aikaan yhtä upeaa lopputulosta. Ikävä kyllä ihoni meni pian kaameille näppylöille (ekaa kertaa 28 vuoteen)ja tokeni vasta, kun siirryin käyttämään Lily Lolon meikkipohjaa. Bare Mineralsit olen säästänyt erityistilanteita varten mutta Lily Lolo toimii arkikäytössä varsin hyvin. Seuraavaksi ajattelin kylläkin tilata Meowilta muutaman testerin.
Hommatkaa muuten ihmeessä pieni kulho mineraaleja varten, jos siveltimenne ovat teille kalliit. Harjasten pyörittely kannen terävää reunaa vasten katkaisee ne ennemmin tai myöhemmin.
-happopurkka

Anne kirjoitti...

Olen jo muutaman vuoden käyttänyt Lily Lolon mineraalimeikkejä. Olen tykännyt. Myös luomivärit ovat uskomattoman kauniin värisiä.

www.lilylolo.co.uk

manjaana kirjoitti...

Lily Lolo on kuulunut meikkipussini vakiomerkkeihin jo yli vuoden. Meikkivoide on ihan loistavaa, ei tarvitsi korjailla päivän aikana. Lisäksi käytössä poskipuna, jauhemainen eyeliner ja luomivärejä. Hinta-laatu -suhde on todella hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

EMD ollut käytössä pian kaksi kuukautta. Koko kesän ja syksyn kestänyt finnitys loppui ja iho on on saannut kovasti kehuja. Jopa puoliso jonka visaa vingutin hankintaa tehdessäni, lupasi näin hyvän löydön vuoksi lainata visa-ystäväänsä toistekin... Ei tosin tarvi ihan heti, on niin riittosaa tavaraa. Mutta millaista kosteusvoidetta käytätte meikin alle? t:mari

Ansku kirjoitti...

Olen käyttänyt Lily Loloa yli vuoden ja erityisen ihastunut olen värilliseen meikkipuuteriin ja hohtavaan puuteriin sekä poskipuniin! Poskipunia on turha yrittää levittää siveltimellä. Ota reilusti vaahtomuovitöppö, levittyy aivan eri tavalla. Lily Lolo pysyy kasvoilla erinomaisesti koko pitkän päivän, kunhan muistat antaa kasvovoiteen kuivua rauhassa, vähintään 10-15 min riippuen voiteen paksuudesta. Ihoni oli ennen mineraalimeikkeihin vaihtamista erittäin pintakuiva ja hilseileväkin otsasta, sekaiho eli rasvainen alta. Lopetettuani Biothermit, Clarinssit ja muut mömmöt kasvojen iho puski ensin kaiken ulos (sain aika tavalla puhdistaa ihoa) ja sen jälkeen iho on ollut paljaaltaan kuulas ja kauniin tasainen. Oikeastaan en tarvitse meikkiä enää. Siirryin samaan aikaan käyttämään luomukasvovoiteita, Dr. Hausckaa lähinnä.

Mirella kirjoitti...

Nyt tulee vuodatus :) Itse aloitin sopivan mineraalimeikin metsästyksen puolisen vuotta sitten Kempparista löytämäni keskustelun innostamana. Tilasin EDM ilmais-näytteitä koska en viitsi maksaa maltaita siitä, että etsin oikeaa sävyä. Kosmetologina olen oikea pilkunviilaaja sävyn suhteen. Muutamien näyte-pakkausten jälkeen olen todennut, että sävy golden fair on lähimpänä kaulani/decolteeni sävyä. En silti ole täysin tyytyväinen tuotteeseen. Syy on epäpuhtaassa ihossani.

Ihoni on ollut todella huonossa kunnossa jo pitkään. Ensin home-talossa asuessamme puhkesi hirmuisesti kosmetiikka-allergioita ja iho veti hälyttävän atooppiseksi. Sieltä pois muutettuamme iho pysyi yli-herkkänä, mutta pukkasi kauhean aknen. Siihen vetäisin sitten Roaccutan-kuurin (ei todellakaan fiksuin vetoni) ja ongelma oli puolisen vuotta pois päiväjärjestyksestä. Kuurin loputtua akne palasi ja tyhmyyksissäni otin toisen kuurin. Sama juttu. Lääkäri tyrkytti kolmatta kuuria (ihmettelen jälkeenpäin hänen toimintaansa). En onneksi suostunut. Aloin etsimään tietoa asioista, kemikaaleista,luomusta jne. Luettuani Totuus kosmetiikasta-opuksen, siirryin kokonaan luomuun ihonhoidossa. Tällä hetkellä sekalainen seurakunta tuotteita käytössä; Hauschkaa, Laveraa, Logonaa ja Alterraa. En ole vieläkään päässyt ongelmastani eroon, mutta etsin kärsivällisesti oikeita tuotteita. Aloe veraakin olen juonut säännöllisesti pari kuukautta. Pari viikkoa sitten poistatin hormonikierukan, koska luin netistä, että se voi pistää ihon huonoon kuntoon. Nyt odottelen jännittyneenä mitä tapahtuu. Pyytäisinkin sinulta Noora jossain vaiheessa juttua ehkäisystä. Hormonien vaikutuksesta elimistöön jne. Itse olisin tietysti kaivannut tietoa ihotautilääkäriltäni sekä gynekologiltani. Vaihdoin gynekologinikin juuri tämän vuoksi.

Anyway, takaisin itse asiaan. Itse olen ominut pienen juomalasin mineraalimeikille. Lasiin ripottelen jauhetta ja siellä sitten pyörittelen sutiin. Eikä haittaa, jos joskus pyöritellessä pöllyää, sillä lasin reunat ovat kuitenkin korkeammat kuin purkin kannen.

Tämän keskustelun myötä, aion heti tänään tilata Alimaa (se kun on saanut luomu-sertifikaatinkin). Pyydän anteeksi pitkää löpinääni, mutta oli pakko purkaa "kanssa-ihmisille". Ystäväni eivät niinkään ole kiinnostuneet luomu-jutuista. He eivät myöskään voi ymmärtää, miten minulla voi olla tällainen ongelma kun olen sentään itse alalla.

Lopuksi kaunis kiitos Nooralle kaikesta tiedosta. -You rocked my world.

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen käyttänyt Everyday Mineralsin tuotteita viime kevättalvesta. Käyttössä ollut lähinnä pohjustus, peiteväri ja poskipuna ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Minulla on kuiva iho, silti meikki tuntuu ja näyttää iholla luonnolliselta ja hyvältä. Iho näyttää hehkuvalta, ei lainkaan meikatulta. Pohjissa on 4 peittävyysastetta, intensive, matte, semi-matte ja original glo. Näistä viimeinen on kevyt arkikäyttöön ja toiseksi viimeinen itselleni jo melko peittävän oloinen pohja. Näitähän on helppo sekoitella myös. Poskipunissakin on ihania luonnollisia sävyjä.

Tässä pohjan INCI: Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxide (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ultramarines (CI 77007). *Original Glo and Semi-Matte contain zinc oxide (CI 77947).

EDM:n ”normaaleissa” purkeissa vs. näytekoot, on maustepurkeissakin oleva pyöritettävä sirotinosa, jonka saa siis pyöräyttämällä suljettua. Tämän päällä siis vielä varsinainen kansi. Siitä on helppo sirottaa kanteen tarvittava määrä meikkiä.

EDM:ltä voi tilata näytepaketin hintaan 5 taalaa. Se sisältää 3 pohjaa, peitevärin ja poskipunan. Tuli postiluukusta alle 2 viikossa. Suosittelen.

http://www.everydayminerals.com/store/

Lotta

Tuuli kirjoitti...

Kiinnostava aihe. Olen käyttänyt bareMineralsin pohjaa ja warmth-bronzeria pari vuotta ja ollut näihin erittäin tyytyväinen. En kuitenkaan käytä niitä (tai muutakaan) meikkiä päivittäin. Yllä olevia kirjoituksia selatessa kuitenkin huolestuin, että onkohan tuote sittenkään niin luonnollinen kuin mitä ajattelin. Bare Escentualsia kun joku yllä arvosteli, ja ovat ymmärtääkseni samaa firmaa. Toivottavasti tutustut myös näihin merkkeihin ja kerrot mitä selviää.

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen toistaiseksi kokeillut ainoastaan Maybellinen mineraalimeikkipuuteria, joka on kaukana luonnonmukaisesta, sisältää mm. silikonia ja synteettistä vahaa... Tuokin on sopinut iholle hyvin ja käytän sen varmasti loppuun, mutta seuraava tulee olemaan toisen merkkinen. Tilasin äsken näytepakkauksia Everyday Mineralsilta. Toivotaan, että sopivat. :) Mulla on normaalirasvainen mutta aika herkkä iho.

-Hanna-

Fakta ja Farfalle kirjoitti...

Joo olisi hienoa jos joku tekisi asiasta selvityksen. Ja siis tosiaan joillekkinhan Bare Escentual/bareMinerals voi sopia..itse vaan koin sen kuivattavan ihoa ja aiheuttavan outoa "ihottumaa". Ja kaverille puhkesi akne..mutta siis monet ovat käyttäneet kyseisiä meikkejä ihan huoletta!


Hyvä saitti, johon kannattaa tutustua on: http://www.cosmeticsdatabase.com/

Tuolta voi hakea ainesosan nimellä ja saa hyvää tietoa mistä aineesta hienolla puhutaan, mistä se tehdään ja mihin sitä käytetään. Myös mahdolliset riskit on arvioitu, MUTTA ne perustuvat vain yksittäisen ainesosan testeissä huomattuihin ongelmiin ei siis tietoa vaikkapa ainesosaa sisältävästä meikistä. Eli esim. ultramariini on sellaisenaan vaarallinen, mutta se kuulemma puhdistetaan kosmetiikkatuotteita varten esimerkiksi syöpää aiheuttavista tekijöistä...Ota nyt näistä sitten selvää :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Fakta ja Farfalle! Ostin elokuussa bareMinerals foundationin. Kallis, mutta peitti hyvin. Syyskuussa alkoi tulla lisää finnejä ja nyt niitä on naama täynnä. Oon yrittäny pohtia, miksi naama reagoi, mutta nyt taisin löytää syyn! Taidanpa nakata purkin roskiin ja tilata näytteitä paremmilta firmoilta. Esitteessä vielä luvataan, että tuote "parantaa huomattavasti akne- ja rosaceaihoa". Sais lukea ennemmin, että pahentaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tällaiseen "asiantuntijan ohjeistukseen" törmäsin:

http://ostolakossa.blogspot.com/2009/10/paiva-270-hoida-mut.html

Anonyymi kirjoitti...

Apua! Mistä te tilaatte tuota Alimaa? Googlettamalla ei löytynyt kuin "pääkotisivu" joka ei lähetä eu-maihin ja joku saksalainen(?) sivu, josta ei tunnu pystyvän tilaamaan ollenkaan, vaikutti olevan yrityksille tms. Olisin tilannut samantien!
Anne

riinam kirjoitti...

http://www.alimapure.com/

Ihan tuolta pystyy tilaamaan (: Postikulut ovat melko korkeat, $6, mutta tuotteet tulevat todella nopeasti, yleensä n. 7 arkipäivässä. Maksaa voi ainakin Paypalilla.

Kaikki näytteet tulevat pienissä purkeissa (jotka voi myös halutessaan palauttaa tyhjinä takaisin, mutta se on hieman turhan kallista täältä Suomesta), lisäksi joka tilauksen mukana tulee kolme pienepää näytettä, jotka on minigrip pusseissa (näytteet valitaan yleensä sen mukaan, mitä olet tilannut, yksikään ilmaisnäyte ei vielä ole ollut sopimaton minulle!). Erityisesti voin suositella Nourishing Lipbalmeja, Guava ja Leigh poskipunia (luminous shimmer blush, eivät kuitenkaan kimaltele liikaa) ja tietysti pohjia. Noihin olen ollut ihan super tyytyväinen, myös siveltimiä kehutaan paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Onko kukaan kokeillut The Body Shopin mineraalimeikkejä? INCIn olen tsekannut, vaikutti hyvältä, eli vain muutama ainesosa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Riinam, milloin olet tilannut Alimalta viimeksi? Minäkin luin juuri tänään Aliman alk.per. sivuilta, että eivät enää toimita EU:hun, linkki johti saksalaiseen sivustoon, jossa ei nähtävästi tilausmahdollisuutta. Innoissani ajattelin vielä eilen, että tilaanpa kaikki luomivärisamplet, mutta nyt tuli stoppi matkaan... 6 dollaria postituksesta olisi mielestäni aika edullista.
t. LeenaN

Anonyymi kirjoitti...

Mä tilasin juuri pari päivää sitten Alimalta enkä huomannut mitä tuollasta ettei toimitettaisi suomeen, epähuomiossa tilasin vaan pikana, postikulut 12$.
vahvistus tuli meiliin normaalisti.
-Basilika

L-M kirjoitti...

Minäkin tilasin Alimalta juuri eilen, ja kun katson tilaustietojani, postitusosoitteessa lukee maana Finland. Mutta, kun katson asiakastietojani, maana lukeekin United States, ja kun yritin vaihtaa sitä, huomasin ettei maavalikossa enää ole vaihtoehtoa Suomi.

Ovatko nuo sitten lopettaneet Eurooppaan postituksen juuri eilen? Vai mitä ihmettä?

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin juuri meiliäni ja olin saanut Alimalta meilin että "your order has been shipped". Ja tilasin muuten keskiviikkona aamupäivällä.
-Basilika

Noora Katariina kirjoitti...

Everyday Minerals sopii mulle, sekaihoiselle, ihan tosi hyvin. Huippu tuotteita. En vaiha ikinä. Ellen löydä jotain vielä parempaa, mutta en oikein usko. :)

riinam kirjoitti...

Joo, elikäs viimeisimmästä tilauksesta on vain pari viikkoa, mutta Alimapa on lopettanut toimittamisen Eurooppaan, sillä jatkossa sen tekevät jälleenmyyjät. Onnistuin vielä tekemään tilauksen, mutta en kyllä osaa sanoa, menikö se perille asti. Sitä tässä jännään viikonlopun yli. Tosi harmillista ja anteeksi hieman vanhasta tiedosta. Harmittaa ihan kauheasti, sillä tietenkin hinnat tulevat nousemaan, kun pitäähän jälleenmyyjienkin jotain saada. Valikoimakin pienenee, mutta toivottavasti edes jostain löytyy kohtuuhintainen jälleenmyyjä, joka toimittaa Suomeenkin. En millään haluaisi alkaa etsimään uutta pohjaa, Alimalla kun on ihan täydellinen mulle.

Camilla kirjoitti...

Onkohan kukaan kokeillut Mineralissiman meikkejä (www.mineralissima.com/fi/)? Siellä näytti olevan minulle sopivia tuotteita ja hinnatkin edullisia mielestäni.

Lisäksi pakko kommentoida e-pilleri-asiaa, josta on täälläkin puhuttu joskus aikaisemmin. Itse käytin pillereitä neljättä vuotta, kunnes alkoi tulla omitusia, jopa migreenin kaltaisia päänsärkyjä. Tämän vuoden aikana luin netistä paljon juttuja, joissa migreeni yhdistettiin siis juuri e-pillereihin. Päätin siis kylmästi vain lopettaa niiden käytön sillä en halunnut migreenin pilaavan elämääni. Nyt olen ollut ilman pillereitä kolmatta kuukautta ja päänsäryt loppuivat saman tien kuin seinään!!! Mielenkiintoista...

peukku kirjoitti...

Itse käytän myös tuota siskosi suosimaa Lily Loloa ja nyt uudempana tulokkaana LaurEssia. Jälkimmäiseltä merkiltä olen löytänyt hilseilevälle iholleni sopivat mineraalipohjat. Mineraalimeikkien kohdalla pidän myös siitä, että monet niitä myyvät firmat ovat pieniä ja asiakaspalvelukin tuntuu olevan parempaa kuin joillain monikansallisisilla lafkoilla.


Omia, ihan yleisesti tiedettyjä vinkkejä mineraalien käyttöön:
- Jauheen voi sekoittaa myös kosteusvoiteeseen, jos iho on kuiva tai jauheen käyttäminen tuntuu vaikealta.
- Jauheen voi myös ns. pressata kiinteään muotoon kotikonstein. Tämän jälkeen sitä voi käyttää meikkisienellä - ilman pölisevyyttä. Ohjeita löytyy netistä suomeksikin.
- Mineraalipohja pysyy paremmin paikoillaan, jos kasvoille suihkuttaa kevyesti vettä/ taputtelee kostutetulla paperilla/ kulkee sumuisessa aamussa :).
- Sekoita luomiväriin tippa vettä, saat nestemäisen rajausvärin.

riinam kirjoitti...

http://www.natureofbeauty.com/xcart/brands-alima-pure/

Löysin nyt yhden varsin kohtuuhintaisen jälleenmyyjän Alimalle. Tuolta tilaaminen on jopa hieman halvempaa, kuin suoraan Alimalta, mutta näytteitä on mahdollista saada vain, kun tilaa yli 15$:lla.

Inkivääri kirjoitti...

Mä olen käyttänyt Lily Loloa 2,5 vuotta enkä tule vaihtamaan. Mun suht. normaalille iholle ihan täydellinen. Mineraalimeikissä parasta on hoitavuus ja helppous; meikkivoiteen ja puuterin sijaan tarvitsee kasvoille levittää vain yksi tuote, ja ei haittaa vaikka sattuisi menemään nukkumaan pohja naamassa. Se kun ei voi tehdä iholle mitään hallaa. Mineraalimeikkipohjan kestävyys on ihan eri planeetalta kuin meikkivoiteen, kestää jumpat ja pahimmatkin hikoilut!

Muuten, Fakta & Farfelle kun hehkutti täällä sitä Faerie Organic -merkkiä sanomalla että "sisältää päälle vielä UV-suojankin", niin tahdon huomauttaa että KAIKKI puhtaat mineraalipohjat sisältää UV-suojan. Se ei siis ole mikään "special bonus". Titanium Dioxide on se ainesosa joka tuottaa aurinkosuojan, ja tämä ainesosa löytyy kaikista mineraalipohjista.

Fakta ja Farfalle kirjoitti...

Juu siis ei ollut tarkoitus väittää etteikö muissakin (myös ei-mineraalimeikeissä) olisi UV-suojaa. Mutta kiitos tarkennuksesta. Pääosin hehkutin FO:ta sen takia, ettei siitä löydy talkkia tai bismuth chloridea, mitä löytyy esim. bareMineralsista.

Anonyymi kirjoitti...

Peukku:
Kerro ihmeessä mistä löytyy ohjeita jauheen "pressaukseen"? En äkkiseltään googlettamalla löytänyt oikeita hakusanoja. Kiitos jo etukäteen!

Fakta ja Farfelle:
Kiitos mielettömästi vinkistä! Vaikuttaa tutustumisen arvoiselta firmalta - olen yrittänyt löytää täysin luomuja ihonhoitotuotteita ja meikkejä joissa olisi mahdollisimman vähän ainesosia. Oletko kokeillut Dr. Alkaitista? Ovat kyllä älyttömän kalliita.. Harmi.

Noora:
Kiitos aivan mielettömän mahtavasta blogista!

peukku kirjoitti...

^ Anonyymi, jos pressaus ei tuota tulosta, ehkä puristaminen voisi olla oikea sana. Anyway, täältä ainakin löytyisi videoita aiheesta:
http://www.youtube.com/watch?v=9ihDRRBD5Iw

Paulo kirjoitti...

Luottokortittoman on varmaankin vaikea tilata ulkomailta meikkejä.
Onko kenelläkään mitään tietoa Suomessa myytävistä mineraalimeikeistä?

Kiitos Noora upeasta blogista! Tämä on antanut tietoa todella paljon ja todella tärkeistä asioista.

Anonyymi kirjoitti...

Paulo: ei ole kokemusta kotimaisista, mutta mielestäni monilla sivuilla onnistuu tilaaminen VisaElectronilla tai näillä uusilla Debit-korteilla (esim. Mastercard debit). Tai voit avata näillä korteilla PayPal-tilin, jonka avulla tilaaminen onnistuu myös.

On ollut todella mielenkiintoinen ketju, tilaanpa minäkin uusia pohjia kokeiluun.. :)

-MiaS

Anonyymi kirjoitti...

Sain muutama päivä sitten tilaamani näytteet Everyday Mineralsilta ja täytyy sanoa, että tykkään ja kovasti. En valitettavasti lueskellut tarkemmin noista värisävyistä, vaan tilasin näytteet pelkän nimen perusteella, joten lopputuloksena mulla on 8 liian vaaleaa pohjasävyä. :S Onneks tilasin myös poskipunanäytteitä ja niitten mukana tuli Tea Time -niminen ruskea sävy, jolla saan näppärästi sävytettyä noita vaaleita sävyjä tummemmiksi. :) Tuo Tea Time toimii sellaisenaan myös aiiivan mahtavasti varjostusten teossa. :)

Koostumus noissa on paljon hienojakoisempi kuin siinä aikaisemmin käyttämässäni Maybellinessä. Levitys noilla on helppoa ja nopeaa ja tulos ihan mahtava. :) Oon testannut peittävyysasteista nyt kahta ohuinta eli original glowta ja semi-mattea. Tyksin molemmista, mut semi-mattesta ehkä vähän enempi. O G tahtoo muutaman tunnin käytön jälkeen alkaa kiiltämään hiukan liikaa.

Okei, nyt mää hehkutan. :) On vaan ihanaa löytää omalle iholleen täysin sopiva tuotesarja, joka on myös vegaaninen eikä sisällä mitään ylimääräistä kamaa. :)Ai niin, ja mun ihoni on siis normaalirasvainen ja aika herkkä. Talvellä kuivempi, kesällä rasvaisempi.

-Hanna-

Anonyymi kirjoitti...

Olen tilannut aika monesta paikkaa ja kaavin itselleni sopivimmat minkä mistäkin, esim. puuteri LaurEssilta, peittari EDM:lta ja DreamWorld mineralsilta (tämä toimittaa aika hitaasti), poskipuna Alimalta, huulikiilto Fyrinnaelta, hohto Lumierelta ja niin edelleen. Meikkipohjani on Earthen Glow:lta (peittää ja pysyy hyvin), ja toisen pohjan aion tilata Alimalta - tosin mineraalit vähän raapivat ihon pintaa, joten voisin palata tavallisiinkin meikkivoiteisiin, jos niistä vain löytyisi vaaleita sävyjä.

Anonyymi kirjoitti...

En tedä lukeeko kukaan enää uusia kommentteja, mutta tein nyt kokeeksi tilauksen alimalta, tästä http://fashionedinfinland.blogspot.com/2009/11/alima-half-moon-brush-glow-review.html
blogista luin, että jatkavat toimituksia Suomeen ensi vuoden loppuun ja olipa siellä joku alennuskoodikin tarjolla.

Tilasin muutaman meikkipohjanäytteen, huulikiilon, harjan ja eyelinerin. Saa nähdä miten tilauksen käy, ainakin firman sivut ja tuotekuvaukset olivat selkeät ja muutenkin ko brändistä on tullut hyvä kuva keskusteluiden perusteella.

Anna kirjoitti...

Hei,
Tämä kommentti tulee aika lailla myöhässä, mutta laitan sen nyt kuitenkin tähän.
Mitä Noora tai muut ajattelette tai oletteko ajatelleet mineraalipölyn hengittämistä joka-aamuisessa kauneusrutiinissa? Laitan tähän nyt yhden linkin: http://virtual.vtt.fi/virtual/proj3/polyverkko/kpl_1_4.htm (ks. erityisesti kohta Pölykeuhko, kokonaan).

Mietin, tuleekohan piankin hypetyksen jälkeen aika, jolloin todetaan, että nämä meikatessa pöllyävät mineraalijauheet aiheuttavat pölykeuhkoa ynnä muuta samaa, mitä mm. kaivosmiehilläkin todetaan (usein vasta vuosia altistuksen päättymisen jälkeen). Mineraalimeikithän sisältävät aivan normaalisti ja nimenomaan, kun inci-listoja lukee, tällaisia kuin iron oxides, titanium dioxide ym. kivaa, ja nimenomaan jauheena, ja niitä huiskalla tupsutellaan kasvoille. Eihän niitä hiukkasia voi välttyä hengittämästä.

Olen itse käyttänyt NatuCia jonkin verran ja aluksi ilahtunut siitä, mutta minua se pöllyäminen ärsyttää (fyysisesti) aika herkästi, niin että taidan siirtyä takaisin voidemuotoisiin tuotteisiin, mineraaleista viis.

Nora kirjoitti...

Tiedoksi nyt tähänkin ketjuun, jos tätä joku muukin sattuu vielä lukemaan, että Everyday Minerals on lopettanut toimitukset Suomeen ja käskee kääntymään jälleenmyyjiensä puoleen. Muutamia löytyy mm. Ruotsista ja Virosta. Virolaisesta Naturaalkosmeetikasta saa tilattua myös noita testerikittejä, mutta ei tietenkään niin edullisesti kuin olisi saanut suoraan tuolta edm:stä.

Suositut tekstit