21.10.2009

Kirjasuosituksia

Mahtavaa, ensi viikonloppuna on kirjamessut! Saavunkohan kotiin yhtä ison pinon kanssa kuin viimeksi? Vinkkinä muille messuille aikoville, että Olotilassa mainitsemani Tyylikkään köyhäilyn taito - kirjan kirjoittaja, kreivi Alexander von Schönburg vierailee messuilla lauantaina, ja häntä voi kuulla Aleksisi Kivi - lavalla klo 13:30. Varmasti yksi messujen kiinnostavimpia vieraita!

Kirjoista puheenollen: kaveripiirissäni on viime vuosina alettu lisääntyä, ja Skinny Bitch - kirjasta inspiroituneena olenkin kierrättänyt ystävilläni sarjan toista opusta Skinny Bitch: Bun in The Oven. Kirjasarja on hauska, vaikkakin toisinaan vähän liian rautalankatyyliin väännetty (koska se on kirjoitettu a-me-rik-ka-lai-sil-le), mutta hyvää ja ajatuksiaherättävää luettavaa silti, kelle tahansa. Tässä äänessä kirjasarjan kirjoittajat.Haluan huomauttaa, että kirjasarja perustuu vegaanidieettiin, enkä itsekään ole vegaani. Minä en näe syytä esimerkiksi riistasta kieltäytymisessä. Mutta kukin syököön tavallaan. Olemme kaikki erilaisia ja se on ihan okei.

Skinny Bitch - kirjoissa paljon kiinnostavaa tietoa, reseptejä ja vinkkejä, joista voi omaksua omaan elämään ne, joista itse on kiinnostunut. Kirjasarjassa on parhaillaan neljä osaa: Skinny Bitch, Skinny Bitch in the Kitch, tässä blogauksessa esitelty Skinny Bitch Bun in the Oven sekä tänä vuonna julkaistu, miehille suunnattu Skinny Bastard. Selvitin, että opus maksaa Akateemisessa 13 euroa, joissakin nettikaupoissa hiukan vähemmän, mutta vain sen verran vähemmän, että taidanpa kipaista hakemaan kirjan Stockmannilta. Toivottavasti saamme kirjasta miehen arvion, pitää kysyä kotona...

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kiva jos olisi yksikin Ylen toimittaja jolla olisi muutakin sanottavaa kuin lapsellisia stereotypiamielikuvia amerikkalaisista. Se on aina yhtä tympivää. Ihan oikeastiko sä kuvittelet että suomalaisille ei tarvitse rautalangasta vääntää kun me ollaan niin fiksuja. Hohhoijaa. Ei mulla muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Mietiskelin tässä sellaista, että mitä ekologiseen, eettiseen ja terveelliseen elämään littyviä kirjoja suosittelisit sellaisina "perusteoksina" jotka voisi olla hyödyllistä löytyä omastakin hyllystä? Siis sellaisia kirjoja, jotka eivät ole "kertakäyttöisiä". Ja lisäksi mikä olisi joku aiheisiin liittyvä mielenkiintoinen ja helposti lähestyttävä kirja lahjavinkiksi ihmiselle, jota haluaisin herätellä näihin asioihin.

Karoliina kirjoitti...

Ensimmäinen anonyymi: Oletko sattunut koskaan katsomaan amerikkalaisia stand-up koomikoita tai komediasarjoja? Jos heille ei TARVITSE vääntää rautalangasta, niin miksi niin sitten tehdään? ehkä se on vaan kulttuurijuttu, mutta itse en kyllä kestä sellaista väkisin väännettyä ja itsestäänselvää "huumoria".

Toinen juttu, tuosta oikean reunan kyselystä puuttuu vaihtoehto, että aina kun on tarjolla Reilun kaupan LUOMU-vaihtoehto :) eli ykkösvaihtoehtona luomua, sitten reilun kaupan ja sitten vasta tavallinen tuote. Parasta aina jos on sekä luomu, että reilu kauppa samassa tuotteessa.

See kirjoitti...

Ai täältäkös minä tämän kirjavinkin sain :) Pahaa-aavistamatta luin tämän löytöretken veganismiin, ja pienen nikottelun jälkeen ihan hyvää asiaa. Minuakin kyllä vaivasi se jenkkityylinen korostunut asioiden helpoksi tekeminen. Ehkä siitä sitten on joillekin suomalaisillekin hyötyä, epäilen vain, että he eivät kirjoihin tartu...

Minusta oli hassua miten ylenpalttisesti kirjoittajat liputtivat soijasta valmistettujen lihankorvikkeiden puolesta. Muistaakseni teksturoidut soijamöntit syntyvät teollisen rehun tai vastaavan valmistuksen sivutuotteina.

Anonyymi kirjoitti...

Lukekaa tää niin ei oo jenkki shittii.

http://www.pusumisu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=56

Rva71 kirjoitti...

Yritin lukea tuota Tyylikkään köyhäilyn taito -kirjaa, enkä tajunnut juttua.
En tiedä johtuuko siitä, että olen köyhäillyt liki koko ikäni. Ehkä kirja oikeasti toimii jos on vähintääkin kreivi, pankkitilillä on euroja niin ettei sitä summaa tajua ja muutenkaan ei tule ajatelleeksi aivoillaan ikinä...
En tiedä, mutta kirja oli minusta ihan pöljä...

Krisu kirjoitti...

Veganismiin kannattaa perehtyä tarkemmin, esim. juuri eri syihin ja miettiä kokonaisuuksia. Esim. vaikka riista on ehkä "eettisempää" kuin tehotuotettu liha, niin mitä tapahtuisi luonnonvaraisille eläimille, jos riistankulutus yhtäkkiä kasvaisi räjähdysmäisesti, eli kaikki lihaanit söisivätkin sitä?

tietysti jokainen tekee kuten parhaaksi näkee, en tarkoita tässä mitään syyllistämistä!

Anonyymi kirjoitti...

Krisu sanoikin olennaisen. Toki riista on parempi vaihtoehto kuin esim. tuotantoeläinten syöminen, mutta aika nopeasti loppuisi hirvet tästä maasta jos kaikki siirtyisivät syömään niitä (sen 76 kg/vuosi)..

kivinen

outi kirjoitti...

hei, jos tykkäilit niistä miun kuvituksista, niin käy katsomassa kirjamessuille sarjisosio, ja sieltä Kaisa Lekan pöytä. Kaisalla on niitä mukanaan, mie en päässyt itse kun päivätyö vaatii läsnäoloa :)

Anonyymi kirjoitti...

Eläinten metsästystähän säännöstellään, eli ei ne hirvet mihinkään loppuis, lihaa vaan saataisiin syötäväksi vähemmän ja lihan hinta tod.näk. nousisi.

Anonyymi kirjoitti...

onhan niitä lisäksi poroja, citykaneja ja muuta riistaa :)
-Basilika

valmislihapullilla:-D kirjoitti...

Mut ajatelkaas, kuinka toisenlainen maailma olis, jos kaikki liha tuotettaisiin luomusti. Silloin eläinten (ja samalla ihmisten, paremman ruoan muodossa) hyvinvointi olisi ykkösasia laadun rinnalla!

Soijalla ja maissilla ruokitut eläimet eivät olla kestävä ratkaisu siksi, että se on yhä enemmän muuntogeenistä... Ja siitä Noora voi kertoa enemän;-)

Noora kirjoitti...

Anonyymi:Jos vaivaudut lukemaan edes yhden Skinny Bitch kirjan niin huomaat mistä puhun. Se nyt vaan on niin, että jenkkikirjallisuuden parista löytyy tällaista rautalankakirjoitustyyliä enemmän kuin meiltä. En minä tietenkään amerikkalaisia idareina pidä, jostakin syystä vaan aina ne kirjat, jotka on juuri tähän tyyliin kirjoitettu, on kirjoitettu amerikkalaisten toimesta toisille amerikkalaisille.

Anonyymi: Sellainen on pian markkinoilla, kerron sitten ;)

Karoliina:Totta. Yritin vaan pitää vaihtoehdot minimissä.. Mutta reilu + luomu on tietty aina paras!!

See:Joo soija on vaikea juttu, ei itsestäänselvästi hyvä ollenkaan. Oiskin!

Outi:Hitsi luin sun viestin vasta nyt!! En siis hoksannut kirjamessuilla..

Valmislihapullia:Kyllä, hyvä aihe. Ehdottomasti.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeasti hyvä, että nämä naiset puhuvat imetyksen puolesta. Se ei ole Jenkeissä todellakaan samalla tavalla luonnollinen valinta kuin Suomessa.

Suositut tekstit