10.10.2009

Iriksen laukkukauppa

Lupasin tuhannennessa blogauksessani muun muassa kertoa teille ystäväni Iriksen laukkukaupasta. Tässä tulee!Iriksen kauppa sijaitsee Uudenmaankadulla, ravintoa Bellyä vastapäätä ja valikoimassa on laukkuja sekä vöitä. Jos oikein malttaa keskittyä hyllyjen läpikäymiseen, saattaa bongata 70-luvulta saakka Iris Shopissa asustaneen laukkuvanhuksen - ja niitä on kaikissa sateenkaaren väreissä!

Monet laukuista ovat siis erittäin vanhoja, osa taas on uudempaa tekoa, mutta oikeastaan en ole tsekkaillut valikoimaa "sillä silmällä" pitkään aikaan, käyn kaupalla nimittäin Iriksen, en laukkujen takia.Iäkäs ystäväni on tavattoman viisas, elämäniloinen, vilpitön, hassu ja hulvaton, ja pidän hänestä todella paljon. Hän itseasiassa on minulle niin tärkeä, että mietin muutamaan kertaan, viitsinkö blogata ystävästäni ollenkaan. Suojelen häntä vähän kuin omaa perhettänikin, mutta toisaalta tiedän, että hän ilahtuu ihan hirveästi siitä, että vaikka joku teistäkin menisi häntä moikkaamaan.

Iris on pitänyt kauppaansa samassa liiketilassa Uudenmaankadulla 35 vuotta. Osa teistä muistaa hänet ehkä K-70 - kuoro-ohjelmasta, jossa Iris kylläkin taisi puhua enemmän kuin laulaa :)

Iris kertoi päätyneensä sattumalta myös Diili-ohjelmaan, jossa hän antoi onnenpotkun persuksille jollekin kukamyyjälle... Ehkä joku teistä näki jakson? Iris antaa toisinaan onnenpotkujaan minullekin: pitää takaa päin hartioistani kiinni ja potkaisee kankulle. Kun seuraavan kerran kävelet Uudenmaankadulla Bellyn ohi, katso toisella puolella katua olevan Iris Shopin ovea, jos se on raollaan, on putiikki auki. Teitä on vastassa tällainen hymy.

Lyhyesti vielä putiikin laukkujen hinnoista: luulen, että osaan on unohtunut markka-aikainen hintalappu, joten kysele varmuudeksi hintaa Irikseltä itseltään. Ja vaikket olisi aikeissa ostaa yhtään mitään, piipahda ihmeessä kaupassa vaihtamassa kuulumisia Iriksen kanssa, ja etenkin jos sinulla on ongelma, joka vaatii ratkaisua: Iriksellä on aina vastaus kaikkeen!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iiriksen laukkukaupassa on varmasti ihana tunnelma. Mielestäni on puolin ja toisin rikkaus saada olla eri-ikäisten ihmisten ystävä.

Löysin blogisi kun etsin tietoa meikkien kemikaaleista. Olen havahtunut kemikaalicoctail aiheeseen vastaikään. Haluaisin käyttää mahdollisimman puhtaita tuotteita. En osaa vain tietoa etsiä. Kirjoitin tähän kysyäkseni pystytkö auttamaan minua/ miten pääsen vauhtiin? Olen viettänyt jo tunteja netissä ja yrittänyt saadakseni selville kummat ovat turvallisempia meikkejä: Kryolanin tuotteet (vistique meikkivoide) vai BareMineralsin tuotteet. Kiitos avusta.

t.Maria

Karoliina kirjoitti...

Maria:
kannattaa katsoa tuolta oikeasta sivupalkista kohta Tunnisteet: Kosmetiikka ja lukea sieltä läpi kaikki Nooran kirjoitukset. Sillä pääsee jo tosi hyvään alkuun.

Jos olet kiinnostunut vain meikkien (ja kosmetiikan kemikaaleista?) niin helpoimmalla pääset kuin ostat ainoastaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, niin tekemällä et voi mennä vikaan.

Ja jos saat käsiisi Rita Stiensin kirjan Totuus kosmetiikasta, niin lukaise se ja olet jo melkein ekspertti.

Niina kirjoitti...

Olen menossa New Yorkkiin ja kysyisinkin vinkkejä! tai voisihan kokonainen postauskin olla :)

anne kirjoitti...

oli niin ihana postaus, että liikutuin ihan kyyneliin. voi vitsi. ehdottomasti pitää käydä laukkukauppaa katselemassa!

Karoliina kirjoitti...

Minäkin olen lähdössä Nizzaan, ja mietin, että millä lailla sitä löytäisi sieltä (ja muualtakin ulkomailta, sama ongelma aiemmin) parhaiten luomukaupat, kierrätysmuodin, kirpparit jne?

Miltä foorumeilta tätä kannattaisi kysellä?
Tai millä hakusanoilla hakea netistä tietoa luomukaupoista? ecomarket? oon huono etsimään googlesta :D

Anonyymi kirjoitti...

health shop, organic food,
http://www.naturalia.fr/

agridulce kirjoitti...

Ihana postaus! Ja tarpeellinen, koska en kyseisestä puodista ole ennen kuullutkaan. Vintagelaukut on ikuisella himolistalla ja jos vielä on noin upea putiikin pitäjä, niin pakko tehdä visiitti tuonne!:)

Anonyymi kirjoitti...

Viehättävä juttu!Kuten vanha,silloin yli 70-vuotias tätini sanoi kun murkkuna naureskelimme hänen peilin edessä tuunaamiselleen:"Voi lapset, kunpa tietäisitte kuinka nuori olen sisältä!"

Anonyymi kirjoitti...

Olen telkkarista kovasti ihaillut kyseistä rouvaa, enpä tiennytkään hänen puodistaan. :) Pitänee käydä pyörähtämässä!

-E

Suositut tekstit