22.10.2009

Arki on juhlaa

Muistatte ehkä kesäisen superlöytöni, vanhat aterimet, jotka bongasin Berliinin Mauerparkissa. Olen nyt saanut selville, että aterimeni ovat aidot! Veitsen suuhun menevä osa on ruostumatonta terästä, mutta muutoin aterinten pinta on hopeoitu. Ne eivät siis mukahopeaa, niin kuin epäilin. Aterinten merkki on Solingen, ja antiikkikaupan myyjän mukaan ne ovat kuulemma "ihan keräilykamaa".

Mahtava juttu! Tosin, kyllä minä olisin tykännyt aterimistani jokatapauksessa, mutta hauskaa on, että niillä on jotain arvoakin. Aterimet tekevät tavallisesta salaattiateriastakin juhlavan, tai ainakin paljon juhlavamman :)

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hyvät kahvelit, mutta tällaiset hopeoidut tai uushopeaiset perintökamat & kirpparilöydöt on pesukonetta käyttävässä lapsiperheessä aika toivottomat (on kokeiltu!), kun käsin tiskattavaa on aina muutenkin liikaa. Mikä mahtaa muuten olla käsin/koneella tiskatun astiaston ympäristökuorma - kemikaalit mukaan lukien? tietääkö kukaan?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tällainen tyhmä kysymys. Mitä tuossa lautasella on tarkalleen ja kuinka paljon (monta munaa jne.). Oma kahden munan munakas on tota puolta pienempi...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kommentti ei nyt liitä uusimpaan bloggaukseesi millään lailla, mutta halusin vain kiittää aivan LOISTAVASTA blogista. Olen tässä pikkuhiljaa kesän jälkeen ollut pakotettu miettimään kaikenlaisia juttuja ruokien puhtauteen, luononlääketieteeseen ja luonnonkosmetiikkaan liittyen. Kärsin kamalasta migreenistä ja lääkkeet siihen ovat yhtä myrkkyä, niiden vetäminen taas jumittaa hartiat, joka lisää päänsärkyjä, maha on huonossa jamassa jo ilman särkylääkkeitten vaikutustakin ja kaiken kukkuraksi kesällä ennen niin näppylättömään naamaan alkoi ilmestyä ei-toivottuja kumpareita. Onneksi löysin kivan kosmetologin, jossa minua infottiin "normaalin" kosmetiikan sisältämistä mineraaliöljyistä, parabeeneistä jne. Siitähän sitten alkoi varsinainen lumipalloefekti, yritin etsiä tietoa vaikka mistä, ja jollain hakusanalla löysin blogisi, josta olen hyvin hyvin kiitollinen! Esim. kosmetiikapakkausten tuoteselosteet ovat aikamoista hepreaa, joten meikäläiselle kirjoituksesi ovat kuin pieniä kultahippuja kun itse ei jaksa eikä osaa (vielä) tulkita horrorkirjainyhdistelmiä. Joten hurraa blogillesi ja pitkää jatkumista!

Gerlinde kirjoitti...

Tosi kiva postaus, kiitos! Ytimekäs, positiivinen, hyvät & hauskat kuvat. Ah.

Anonyymi kirjoitti...

Äiskä opetti, ettei veistä saa laittaa suuhun.

Aika herkkumömmö! <3

Maisa kirjoitti...

Hei, knoppitietoa. Salsalainen Solingen valmistaa edelleenkin ainakin saksia. Itselläni kolmet ompelu/käsityö-solingenit käytössä, olleet käytössä jo vuosia. :) eli laatutavaraa sinulle selvästikin

outi kirjoitti...

nuo on kyllä ehkä kauneimmat ikinä! ja onnittelut löydöstä, vielä enempi nyt :)

Anonyymi kirjoitti...

Ostin taannoin ekolosta hammastahnan, mutta se sisältää glycerolia jonka kuulinkin olevan haitallista hampaille.
Löysin tällaisen hammastahna uutuuden ja mietinkin osaisiko joku sanoa tästä ROCS-tahnasta jotain...ainakin kuulostaa lupaavalle: http://www.sirowahelsinki.fi/rocs.html

Noora kirjoitti...

Anonyymi:Käsin tiskaaminen kuluttaa enemmän vettä kuin tiivisti pakatun tiskikoneen käyttö. Tiskiainettakin lorahtaa helposti käsin tiskatessa liikaa, kun koneeseen aine annostellaan yleensä tarkemmin tai jopa pesuainetablettina.

Ja kyllä, nää aterimet pitää tiskata käsin :/

Anonyymi: Lautasella on kahden munan munakas, jossa on runsaasti vihanneksia, sekä tuoretta luomulehtisalaattia. Tsekkaa munakkaan resepti Kemikaalicocktailin reseptien joukosta!

Anonyymi:Tervetuloa tänne vaan, mahtava juttu :)

Gerlinde:Kiitos!

Anonyymi:Niin opetti, mut joskus se ehkä silti menee :)

Maisa:Joo, lafka toimii yhä!

Outi:Kiitsa!

Anonyymi:Hammastahnat on tosiaan kiinnostava teema. En ole tutkinut niitä sen kummemmin, postaus on ollut mielessä jo pitkään... Laitan tänkin to do - listalle :)

"luomukahvia tarvii laittaa vähemmmän* kirjoitti...

Heippa sulle joka kärsit migreenistä! Mullakin se oli yllätyksenä usein vielä 10 v sitten, mutta kun nyt tiedän, mistä se tulee, eipä pääse yllättämään... Mut meinasi tulla taas pääkipu (ei migreeninä silti) kun en juonut normaalia kahviannosta koko päivänä... Siis säännöllisyys siinäkin on se poitti, mitä ei saa unohtaa! No, sit kun pääsin kahville, tuli paha olo siksi, et olisi ENSIN täytynyt juoda jotakin MUUTA nestettä tarpeeksi, koska kahvi lisää kuivumista - sehän on siureetti - ja siitäkin tulee pää kipeeksi. Voihan esimerkiksi kaliumin puutos ilmetä pelkästään kovana päänsärkynä ja silloin on hirvittävän vaarallista ottaa mitään lääkettä, joka peittää oireet, Rytmihäiriö voi seurata, jos et kaliumia (eri kuin kalsium!) saa mistään. No, jos käytät jotain valmistetta, mikä nuo tuntemukset estää, et voi huomata, että sininen väriainekin (oireet tuli kerran miehellenikin siitä, emmekä ole sukulaisia..) aiheuttaa migreeniä ja sinistä on yleensä myös vihreissä, violeteissa ja ruskeissa väreissä. Niin, ja luonusokerista ja pansuolastakin se migreeni tulee mulle, koska toisessa on glutamiinihappoa ja toisessa lysiinihydrokloridia... Toivotaan, et pääset eroon lääkeistä, sillä maksa ja munuaisethan niistä ennen pitkää menee sököksi ja sitten tuhoutuukin suolisto ja muut?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä blogi. Kiitos. Ja anteeksi tylytys. Saksan kirppareilta löytyvissä vanhemman ajan arvokkaammissa käyttöromuissa on huono sivumaku: alkuperäisomistaja saattoi luopua esineistään matkalla keskitysleiriin. Ajateltavaa arkeen - ei juhlaa.

Noora kirjoitti...

Anonyymi:Hyvä huomio. Onneksi minun ostamani aterimet olivat niitä myyneen jätkän oman isoäidin, ainakin hänen mukaansa.

Suositut tekstit