15.7.2009

Monkee Genes

Olen jo reilun kuukauden seikkaillut Berliinin katuja, eikä kyllästymisestä ole tietoakaan. Bongailen lähes päivittäin epäkiinnostavan oloisilta sivukujilta jotain uutta ja jännittävää - niin kuin nyt vaikka ex-lihanleikkaamon, joka nykyisin myy luomufarkkuja.

Väänsin teille blogausta toista tuntia tajutakseni, että yhden sijaan on tehtävä kaksi. Aloitetaan siis luomufarkuista ja mennään kiinnostavaan ex-lihapuljuun, nykyiseen vaatekauppaan vasta sen jälkeen, omassa blogauksessaan. Teaserinä kuitenkin: paikka näyttää tältä:


Alemman kuvan oikeassa reunassa roikkuu jotakin kiinnostavaa: Monkee Genes-luomufarkut.

Luomufarkut sinänsä eivät ole mikään varsinainen uutuusjuttu. Melkein jokaisen farkkumerkin mallistosta löytyy luomubyysoja, mutta usein ne ovat aika peruskamaa. Tiedättehän: suora tai pilli lahje ja pesuna sininen tai vähän tummempi sininen. Monkee Genes on poikkeus, ne ovat värikkäitä! Housuja saa ainakin punaisina, violetteina, limen ja tumman vihreinä, valkoisina, harmaina ja eri sinisinä.


Meidän talouteemme ostettiin juurikin siniset ja S on niistä niin innoissaan, että kävi äsken alleviivaamassa, että housut saavat "tuplapeukut ylöspäin". Näissä sinisissä pillilahkeissa on eletty melkein yötäpäivää pari viikkoa ja toiset kuulemma haetaan mukaan ennen Suomeen lähtöä. Hintaa housuilla on 90 euroa. Pillien ja superpillien lisäksi Monkee Genesejä saa flare-mallinakin, joka tietenkin on se trendikkäin vaihtoehto. Tosin, tuskin ne pillitkään mihinkään ovat menossa.

Genesit ovat siis paitsi luomut, myös Soil Association - sertifioidut, Englannissa valmistetut, oikeasti hyvän malliset ja vinkeän väriset. Ja alleviivattakoon, että yhdessäkään farkkujen tuotantovaiheessa ei ole käytetty torjunta-aineita tai kemikaaleja. Tosin vettä on kulunut oletettavasti yhtä paljon kuin tavallistenkin farkkujen valmistuksessa, mutta veden mukana ei ole kulkeutunut kemikaalischeissea ympäristöön ja vesistöihin, peukut ylös tällekin!

... Ja hei, Jared Letollakin on Genesit ja kuulemma Jamie - Katen mies - Hincelläkin. Hot hot hot.


-kuva täältä

Nyt karkaan musacorneriin, demoäänitykset kutsuvat!

11 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Minulla on puuvillankasvatuksesta sen verta huono kuva vesistön pilaajana, että on vaikea kuvitella luomupuuvillan olevan kovinkaan paljon parempi vaihtoehto.
Harmi vain, että puuvilla on niin hyvä materiaali vaatteisiin, että sitä on lähes mahdoton välttää.

z kirjoitti...

...ja hintaa oli?

Anonyymi kirjoitti...

Missä päin Berliiniä kyseinen store sijaitsee?

Paula kirjoitti...

Huomasin muuten että sinulla on Ruotsin luonnonsuojeluliiton linkki sivuilla,joten aloin ihmettelemään, että eikö Suomen luonnonsuojeluliitolta löydy kuluttajaneuvontaa? Ja löytyihän SLL:n sivuilta ihan yhtä lailla neuvoja kuluttajalle ekoelämään:

http://www.sll.fi/luontojaymparisto/kestava/kulutusjatuotanto/ekoarkiopas

HeidiKoo kirjoitti...

Hinta kiinnostaa täälläkin, sekä se, että saakohan byysoja mistään Suomesta? Epäilen...

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi! Ihana yllätys tuo Jaredin kuva <3! Voi ei nyt on pakko saada tuollaset!

Noora kirjoitti...

Paula:Juuri niin, mahdoton välttää, sanoisin.

Z:90 euroa.

Anonyymi:Torstrassella Mittessä, blogaus tulossa!

Paula:Ruotsin Luonnonsuojeluliittoon olen viitannut sen verran usein (tekevät paljon hyvää tutkimustyötä ja testejä) että siksi linkki. Voin toki lisätä myös SLLn linkkilistalle!Se on vaan sen verran itsestäänselvä taho, että veikkaan porukan löytävän sen ilman minun linkkaamisianikin.

HeidiKoo:Suomessa ei kukaan vielä myy.. Toivotaan että pian!

Anonyymi:My So Called Life!!!

Anonyymi kirjoitti...

En tiennytkään että sinäkin Noora olet sitä katsonut. Vähän kiva!
Oi kun Yle näyttäisi MSCL:n uusintana, mutta ei mahtunut ohjelmistoon kun viimeksi pyysin.

S kirjoitti...

Farkkujen label kyllä näyttää erehdyttävästi Cheap Monday -farkkujen vastaavalta, liekö yhteyttä sitten merkkiin kuitenkaan.

Maria V. kirjoitti...

My So Called Life! Voi miten rakastin Jared Letoa! Veikkaan että enää sitä sarjaa ei kestäisi katsoa =D

Anonyymi kirjoitti...

Ostin ite tollaset lontoosta ja ne makso euroihin muutettuna noin 50 euroa. Eli aika halvat^^ Ja tykkään niistä tosi paljon, ostan toiset kun meen taas sinne.

Suositut tekstit