9.6.2009

Mineraalimeikki antaa ihon hengittää

Kävin viime viikolla jokakeväisessä ihonpuhdistuksessa ja sain kosmetologilta mukaani esitteen mineraalimeikkisarjasta nimeltä Jane Iredale. Kyseessä on jo 15-vuotta markkinoilla ollut "the mineraalimeikkisarja", josta kuulemma monet tämän hetken halpisversiot ovat kopioita. Mineraalimeikeistä on tulossa enemmänkin juttua, tämä olkoon sarjan eka!

Mitä trendikäs mineraalimeikki oikein tarkoittaa? Aito mineraalimeikki ei sisällä niitä tukkivia ainesosia, joita tavanomainen kosmetiikka sisältää. Talkki ja mineraaliöljy (jota käytetään myös esimerkiksi autoissa) ovat mineraalimeikeissä pannassa. Myöskään parabeenejä ei saa käyttää. Aloin heti epäillä, josko tällaisessa kosmetiikassa käytetään nanopartikkeleja, joihin itse suhtaudun erittäin skeptisesti, mutta ei, nanopartikkeleja ei käytetä. Tuotteet kestävät lisäksi erittäin hyvin kosteutta.

Huomio: markkinoilla on paljon "mineraalikosmetiikka"-nimellä ratsastavia tuotteita, joiden INCI-listan syynääminen saattaa hyvinkin paljastaa kyseessä olevan feikkituotteen. Kannattaa siis todellakin tsekata INCI-luettelo, jos hakee nimenomaan aitoa mineraalikosmetiikkaa.

Mineraalimeikki ei aiheuta finnejä ja se antaa ihon hengittää paremmin, kuin kemiallisen meikkikuoren alle haudattu hipiä. Mainittakoon, että siskoni on päässyt näppyläongelmistaan eroon mineraalimeikin myötä. Hän on puhunut minulle mineraalimeikkien erinomaisuudesta jo kauan, mutta koska käytän itse aika vähän meikkiä, en ole "ehtinyt" eli saanut aikaiseksi tutustua mineraalikosmetiikkaan juuri ollenkaan.

Ttutkittuani alussa mainitsemani Iredale-sarjan meikkivoiteen INCI-listaa Rita Stiensin kemikaaliraamatun kanssa huomasin, että vaikka tuotteessa onkin eniten erittäin hyviä ainesosia (nk. kolmen tähden ainesosia), löytyy sieltä myös Boron nitride ja Dimethicone - nimiset kemialliset aineet. Jälkimmäinen on silikoniöljyä. Tässä siis selitys siihen, miksei sarjalle ole haettu esimerkiksi luonnonkosmetiikkasertifikaatteja.

Testasin kosmetologikäynnin päätteeksi Iredale-sarjan meikkikakku-muodossa olevaa meikkivoidetta, jota siis laitettiin iholle heti kosmetologisen hoidon jälkeen. Yleensähän kosmetologit suosittelevat, ettei kasvoille kannattaisi laittaa mitään heti hoidon päätteeksi, mutta koska Iredalen tuotteet eivät sisällä mineraaliöljyjä, ei ihontukkeutumisriskiä kuulemma ole. Tuote tuntui kieltämättä ihanan kevyeltä kasvoilla. Mutta se maksoi 60 euroa!! Jäi siis ostamatta. En käytä kesällä juuri ollenkaan kosmetiikkaa, päivettynyt iho on kaunis jo sellaisenaankin. Mutta katsotaan, ehkäpä testaan tuotetta syksyllä. Kertokaapa te minulle:

Onko teistä kukaan käyttänyt Iredalen tuotteita tai muita mineraalimeikkejä?

Hyvä juttu Iredale-sarjassa on, että kaikissa tuotteissa on auringonsuojakerroin 30. Tosin, jos me ihmiset osaisimme luonnostamme varoa aurinkoa, ei tällaisia hulluja suojakerotimia tarvittaisi. Mutta koska itsensä grillaaminen on nykyään niin tavallista, pitää hipiä suojata jotenkin.

Auringon vaarat ovat tietenkin todellisia, en minä sitä kiellä, mutta meidän auringossa olemisen kulttuurimme on kaukana pohjoisen ihmisen luonnollisesta olemisesta. Sen sijaan, että viettäisimme maltillisesti aikaa auringossa, kärvennämme itseämme jopa tuntikausia putkeen. Olen huomannut, että kun alkukesästä malttaa hiukan kiinnittää huomiota siihen, kuinka pitkiä aikoja auringossa oleilee, voi heinäkuussa jo olla aika huoletta, koska iho on tottunut ja kestää kauemmin palamatta. Tosin, meillä kaikilla on erilainen iho, tämä on vaan oma kokemukseni, en pala helposti ja rusketun todella nopeasti.

Nyt pomppasinkin näköjään mineraalimeikistä aurinkorasva-asiaan, joten vinkkinä: luepa vuoden takainen juttuni Uutta tutkimusta aurinkorasvan haitallisista aineista. Tsekkaa myös toinen aurinkorasva-postaus Vaarallinen cocktail. Ja luomukookosöljyn toimivuus aurinkorasvana, se selviää täältä.

Psst... Lisää mineraalimeikkipostauksia tulossa myöhemmin!

55 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan LilyLolon mineraalimeikkejä, joita itse olen käyttänyt jo pari vuotta. Samaa kamaa halvemmassa paketissa. http://www.lilylolo.co.uk/

Marsu kirjoitti...

Lilylolo on halpa ja hyvä. Kokeilupakkauksia saa punnalla.

Kirsi kirjoitti...

Itse en ole oikein ymmärtänyt mineraalimeikin autuutta. Testasin jotain ihan järkevän oloista sarjaa (BellaPierre) jokin aika sitten kauppakeskuksen ständillä (INCI näytti aika hyvältä, puhdasta mineraalia) ja lopputulos ei miellyttänyt.

Jo esittelijä näytti ylimeikatulta - mainostamastaan kevyestä meikistä oltiin kaukana, ja pohjameikkikin näytti paksulta. Itselläni tuli sama efekti: kaukaan nätti mutta läheltä maskimainen. Lisäksi tunnin sisään kasvoilla alkoi kutina, joka lähti vasta kun pesin meikit pois. Meikki myös karisi vaatteille kosketettaessa ja tuhri joka paikan. Lisämiinusta siitä, että meikki ei lähde tavallisessa pesussa vaan sitä pitää hangata (vaikkapa kasvovesilapulla tai pehmeällä pyyhkeellä kuten itse tein), kun partikkelit tarvitsee fyysisesti pyyhkiä irti.

On mahdollista, että sarja ei ollut hyvä ja tiedän tehneeni ainakin yhden virheen: alle olisi kuulemma pitänyt laittaa kosteusvoidetta, joka kommunikaatiovirheen vuoksi jäi pois. Ehkä kosteusvoide poistaisi kutina- ja paakkuuntumisongelman. Veikkaan myös että ylimeikattu esittelijä ei kerta kaikkiaan osannut annostella ainetta kohtuudella. Lisäksi en yleensä käytä mitään pohjatuotteita - juhliin laitan tarvittaessa pitkin hampain valovoidetta ja meikkipuuteria. Vertailu on siis hankalaa.

Onko kellään vastaavia kokemuksia?

IreneH kirjoitti...

Mulle on tehty meikki Jane Iredalen tuotteilla ja se oli kaikinpuolin ihan jees.. Iredale on mun ensikosketus mineraalimeikkeihin, mutta tosiaan kun sain vihiä että kaikki ainesosat ei olis niin hyviä niin aloin etsiä muita mineraalimeikkisarjoja. Iredalessa hämmästyttää myös nestemäisten tuotteiden määrä (tosin en tiedä onko tässä mitään epäilyttävää)kun kuitenkin useimmissa tutkimissani mineraalimeikkisarjoissa on ehkä ripsiväriä lukuunottamatta vain puuterimaisia tuotteita. Lisäksi Iredale on tosiaan mielestäni aika törkeän kallis..
Itse liputtaisin siis Everyday Mineralsin puolesta ja Lily Lolon tuotteet on seuraavana listalla, niin ihanilta ne vaikuttaa.

manjaana kirjoitti...

LilyLolon nimeen vannon myös minä! Tuotteet erittäin järkevän hintaisia ja pitkäkestoisia. Meikkivoide on ihanan kevyt, normaalia meikkivoidetta en enää naamaani laita.

Nana Q. kirjoitti...

Minäkin suosittelen internetin ihmemaata. Itse käytän Lily Lolon ja Everyday Mineralsin tuotteita. Hakkaavat mennen tullen Iredalen, jota käytin aiemmin, eivätkä sisällä tuota dimethiconea. INCIt ovat puhtaammat ja hinnatkin huomattavasti edullisemmat.

Yleisin aloittelijan tekemä virhe on pihistellä siveltimessä ja levittää mineraalimeikki tavallisella poskipunasudilla tai meikkisienellä. Sen sijaan kannattaa heti satsata kunnon kabuki-siveltimeen, jolla jauheen saa levittymään ohuena ja kauniina kerroksena. Kabukin saa tilattua samasta paikasta kuin meikitkin.

4-sorminen kirjoitti...

Mineraalimeikit on olleet käytössä jotakuinkin vuoden. Monissa ulkomaisissa puljuissa saa myös pieniä samplepussukoita, jotka nekin kestää useamman käyttökerran. Ovat myös tosi paljon halvempia kuin Suomessa (postikulujenkin kanssa). Oman Lilylolon täysikokoisen purkkini tilasin marraskuussa, eikä siitä ole vielä mennyt puoliakaan, vaikka on lähes jokapäiväisessä käytössä. Hinta taisi euroissa olla 12euron luokkaa. Lilyloloa enemmän tykkään kuitenkin LaurEssista. Muita mineraalifirmoja on mm. Jobba, Meow, Pure Luxe..

Itse tykkään käyttää jauhetta mielummin kosteusvoiteeseen sekoitettuna kuin sutia kuivana kasvoille.

Saara kirjoitti...

Muutama ystäväni on kertonut, että mineraalimeikit ovat kuivattaneet liikaa heidän ihoaan. Itse en ole vielä kokeillut, vaikka haluaisinkin, mutta kokeilut ovat vielä jääneet juuri tuon kuulemani perusteella, sillä ihoni on rasvoittuva mutta pintakuiva. Millaisia kokemuksia esim. Lily Lolon käyttäjillä on, kuivattavatko tuotteet ihoa liikaa?

Emilia kirjoitti...

Löytyykö jostain kätevä lista aineista ja niiden nimistä INCI-listoissa, joita pitäisi meikeissä ja muissa ihonhoitotuotteissa välttää?

kettu kirjoitti...

Itse olen myös Everyday Mineralsin uskollinen käyttäjä!

Rasvaisuuten taipuvainen ja aika-ajoin näppyläinen ihoni on rauhoittunut ensisijaisesti mineraalimeikeillä, vaikkei riittävän kosteutuksen vaikutusta voikaan vähätellä.

Olen käyttänyt myös Lily Loloja, mutta ne ovat sen verran kalliimpia ja testeripakkaukset(maksulliset, EDM:lla ilmaisia) ovat epäkäytännöllisempiä kuin EDM:lla, joten ovat jääneet pois käytöstä.

Saara: Itselläni on juuri rasvoittuva ja pintakuiva iho. Aloitin mineraalikokeilut markettituotteilla (Lorealin? sutipurkki), ja niistä ei tullut kuin paha mieli... Rasvaisen näköinen pinta, vaikea kerrostaa huonolla sudilla ja nimenomaan se kiristävä tunne. Suosittelen kokeilemaan kunnon mineraaleja kunnollisilla välineillä!

Nana Q. kirjoitti...

Saara: Minulla on pintakuiva sekaiho. Olen käyttänyt mineraaleja kolme vuotta, ja mikäli kuivumista on tapahtunut, en ole sitä ainakaan havainnut ;)

Eirene kirjoitti...

Saaran kommenttiin, itselläni on pintakuiva rasvoittuva iho joka tukkiutuu todella herkästi - kaikenlaiset silikonit yms. "ylimääräiset" ainesosat ovat minulla pannassa, koska iho reagoi niihin ihan selvästi. Epäröin itsekin mineraalien kokeilemista pitkään siksi, että ajattelin jauhemaisen meikkipohjan näyttävän pintakuivassa ihossa ihan karmealta pakkelilta.

Olen kokeillut muun muassa Lolon pohjaa, minulla se kutitti eikä lopputulos ollut kovin hyvä, näytti lähinnä siltä kuin olisin laittanut liikaa puuteria. Nyt käytössä on Meowin pohja ja olen tykännyt - mutta vaatii alle kosteuttavamman voiteen kuin mitä käyttäisin ilman meikkiä. Sanoisin että tärkeää on löytää toimiva yhdistelmä kosteusvoiteesta, mineraalipohjasta ja kabukista niin se luonnollinen look on ihan saavutettavissa. Ei kannata antaa heti ensimmäisen kokeileman pohjan lannistaa jos se ei sovikaan, niissä on kuitenkin eroja.

En sanoisi ihoni kuivuvan herkemmin mineraaleihin siirtymisen jälkeen, eikä se ole sen enempää rasvoittunutkaan. Olen huomaavinani ison eron juuri siinä, millaista voidetta pohjan alle laittaa. Rasvoittuviin kohtiin kuten minulla leuka laitan yleensä eri voidetta kuin kuivuville alueille ja annan imeytyä, siinäpä se. Itselläni ainakin tuo rasvoittuvien kohtien tukkiutuminen on vähentynyt mineraalipohjan käyttöönoton jälkeen lähes olemattomiin.

Kaiken kaikkiaan ihoni tuntuu voivan aiempaa paremmin. Ei se ole täydellinen, näppyjä tulee toki silloin tällöin ja joskus iho kuivuu, mutta vähemmän on kyllä peitettävää kuin aiemmin. Kannattaa kokeilla. :)

Anni kirjoitti...

Kirsi: Jos et normaalistikaan käytä meikkivoidetta, miksi käyttäisit sitä mineraalimeikkien kanssa? Itsekin lähinnä puuteroin luomet ennen luomiväriä ja joskus hiukan nenää ja otsaa, jos näyttävät kiiltäviltä. Mineraalimeikeistä löytyy myös paljon muitakin tuotteita kuin pohjameikkiin tarkoitettuja.

Mulla on kanssa käytössä LilyLolon luomivärejä, joista punertavia sävyjä käytän myös huulilla. Jos huulista haluaa kiiltävät, voi jauheen päälle lisätä huulikiiltoa, mutta mun mielestä jauheesta jäävä mattapinta on myös tosi kivan näköinen.Ja kestää paremmin kuin ennen käyttämäni huulipunat. Ja luomivärijauhetta voi helposti käyttää myös rajaustekoon kun kostuttaa ohuen siveltimen ja kastaa jauheeseen.

Itse en ole vielä meikkipohjaa kokeillut mineraaleista, kun kerran meikkaan niin harvoin, että tuo cliniquen irtopuuteri kestää vielä vuosia. Samoin meikkivoidepurkissa on vielä pohjat jäljellä, joten uusia tuotteita en tilaa ennen kuin vanhat on käytetty loppuun.

Maria V. kirjoitti...

Säilyvätkö mineraalimeikit kauemmin kuin tavalliset? Meikkaan niin harvoin, että ongelmaksi tulee meikkien pilaantuminen ennen kuin olen niitä juuri ehtinyt käyttääkään.

Leena kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan Everyday Mineralsia, minullakin on ollut todella pintakuiva, kiristävä ja samalla rasvainen iho, sopivat oikein hyvin. Tosin käytän kasvoöljyä, en kosteusvoidetta. Noissa pohjustuspuutereissa, vai miksi niitä nyt kutsuisi, on eri koostumuksia, itse käytän täysmattaa, se on kai "kuivin". Huom! samoilta sivuilta saa todella hyviä suteja! Ja kasvopyyhkeet ovat aivan taivaallisia, itse ostan aina puoli tusinaa pakettia kerralla. Ennen oli myös hyviä kasvosaippuoita, mutta ne on jo lopettu, harmi.

Leena kirjoitti...

Maria V:lle: EDM ainakin neuvoo, että "hyllyaika" on noin vuosi, mutta käytännössä se on pidempi, koska ainakin täysin irtonaiset, puuterimaiset tuotteet ovat sekä öljyttömiä että muutenkin nesteettömiä, sekä siksi, koska puuteriin ei tarvi pensselillä koskea ollenkaan vaan sitä ripotellaan kämmenelle tai erilliseen pikku astiaan ja siitä kasvoille.

Anonyymi kirjoitti...

Olin todella innoissani Lily Lolon sarjasta, mutta valitettavasti se ei sovi minulle. Pintakuiva ihoni kuivuu ja hilseilee meikkipohjan takia. Olen kokeillut monta kertaa, rasvannut kunnolla ja ollut ilman rasvaakin viikkoja. Ei vaan toimi.

Anni kirjoitti...

Maria V: Mun LilyLolojen pohjassa olevassa purkissa (siis se sellainen säilyvyyttä kuvaava purkkisymboli) lukee, että 24M. Eli virallisesti kaksi vuotta avaamisesta pitäisi säilyä. Kuitenkin kun kyseessä on käytännössä jauhetut kivat, niin uskaltaisin arvella niiden säilyvän todellisuudessa paljon pidempään.

m. kirjoitti...

Hei,
Mulla on käytössä edm:n mineraalit, eikä talvi-iho enää hilseile. Suihkautan valmiin meikin päälle kevyesti body shopin e-vitamiinisuihketta, mielestäni se on vähentänyt/ poistanut kutinan, josta joku mainitsi. Tai sitten olen vain tottunut! Ja kun suihke loppuu, pullon voi täyttää vedellä. Tuollaiset vitamiinisuihkeet taitaa olla höpöhöpöä vain...
Olen antanut itseni ymmärtää, että mineraalimeikkien aurinkosuoja on fysikaalinen, eli meikin partikkelit (esim. sinkki) heijastaa uv-säteet iholta. Korjatkaa jos olen väärässä.

Ps. Uusimmassa Mondossa oli maininta erinomaisesta lehtikaupasta Berliinissä. Jos kiinnostaa, niin www.doyoureadme.de.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa, tilasin näiden vinkkien perusteella näytepaketin Everyday Mineralsilta, odotukset on kovat!

-Moaning Myrtle-

Marika kirjoitti...

Siirryin Every day Mineralssin meikkeihin noin puoli vuotta sitten ja sen jälkeen kun on kokeillut tavallista meikkivoidetta naamalle, on vain jäänyt ihmettelemään miten olen aikaisemmin voinut käyttää näitä. Kabuki siveltimet on ihania verrattuna "normaaleihin" meikkisiveltimiin.

Parasta mineraalimeikeissä on se, että niillä pystyy paremmin säätelemään meikin määrää. Ja M. oikeassa olet sen suhteen että ne toimivat myös kevyenä uv-suojana, koska ne heijastavat uv-säteet pois iholta. Haluan siis korostaa, että kevyenä aurinkosuojana, kovalta auringonpaisteelta nekään eivät suojaa. Minulle myös mainostettiin että kasvipohjaisissa (oletin että myyjä tarkoitti nimenomaan luonnonkosmetiikkaa) kasvorasvoissa on myös kevyt (5-10) suojakerroin. Tietääkö kukaan tästä lisää?

Anonyymi kirjoitti...

minulla on käytössä maybellinen "mineraali"meikkipuuteri ja kabuki-suti. Minulla ei koskaan ole ollut näin hyvää meikkivoidetta/puuteria, ihanan tasainen ja kaunis tulos sekä tädellinen sävy.

Ilmeisesti tuo Maybellinen tuote ei kuitenkaan ole ihan aito mineraalimeikkituote, INCIssä kyllä löytyy arveluttavankin kuuloisia aineita, mutta ainakaan noita mainittuja parabeenejä tai mineraaliöljyä se ei sisällä, joten lienee pienempi paha kuin moni muu tavismeikki. Ehkäpä seuraavaksi kokeilen kuitenkin EDM:n testereiden tilaamista- kiinnostus ainakin heräsi näitä kommentteja lukiessa.

ps. Noora, kiinnostava aihe postaukselle voisi olla myös kemikaalivapaa kodin siivous- takuulla asia, joka koskettaa kaikkia.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla Jane Iredale meikit myös käytössä. Ne myytiin minulle luonnonmukaisina ja olikin yllätys kun sain selville että eivät olekaan. Nyt siis uusi mineraalimeikkisarja hakusessa. Kiitos evd vinkistä!!

Foliohattu kirjoitti...

Itse käytän EDM:n mineraalimeikkejä ja olen ollut tyytyväinen, mutta nyt alkoi hirvittää kun luin tuon postauksen "Uutta tutkimusta aurinkorasvojen haitallisista aineista". Noita haitallisia titaani- ja sinkkioksidejahan mineraalimeikit käytännössä ovat? Vai ovatko ne jotenkin eri juttu tässä yhteydessä? Olen skeptisesti miettinytkin, että mineraalimeikit ovat liian hyviä ollakseen totta...

Toinen asia aiheeseen liittyen,
ovatko EDM:n tuotteen samalla tavalla aurinkosuojallisia kuin Iredalet? Eikö se suoja samoihin aineisiin perustu eli juuri noihin kyseenalaisiin oksidehin?

Noora Katariina kirjoitti...

Hei vaan taas kaima!

Hyvä aihe, josta minunkin on pitänyt kirjoittaa, mutta enpä ole ehtinyt... Siis: olen kokeillut useita mineraalimeikkifirmoja ja niiden tuotteita, ja paras on mielestäni Everyday Minerals. Hurjan halpaa ja hurjan laadukasta, ja tosiaan sopii ainakin minun sekaiholleni erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan: aloituspakkaus on ilmainen. Ei voi sanoa kuin että en ikinä vaihtaisi takaisin tavallisiin meikkeihin niin myrkkyjen kuin laadun takia. Mineraalimeikit painii aivan eri sarjassa. Olen kuullut jotain ikävää melkein kaikista muista firmoista kuin EDM:sta (vaikka varmaan siitäkään eivät ihan kaikki tykkää). Minusta EDM:n tuotteet ovat kaikki olleet erinomaisia. Joissakin muissa kokeilemissani mineraalimeikeissä on ollut vähän parantamisen varaa.

Anonyymi kirjoitti...

Apua! Miten sen EDM:n näytepakkauksen voi tilata? Ja onko se ilmainen myös suomeen lähetettynä? Pitääkö rekisteröityä? Sain tilauksen siihen vaiheeseen, että ne tuotteet on siellä ostoskorissa mutta siinä vissiin kysytään jotain alennuskoodia, enkä tajua nyt yhtään mitään...

Anonyymi kirjoitti...

EDM-meikkejä kokeilen minäkin parhaillaan. Bare Escentuals -pohjan ostin joskus keväällä, olen tykännyt tosi paljon. Hinta vain kirpaisee ja yritän nyt löytää sopivan mineraalimeikkipohjan, joka olisi edullinen eikä sisältäisi bismuth oxychloridea, joka ilmeisesti voi aiheuttaa allergiaa.

Stockmannilta bongasin sarjan nimeltä Organic Surge. Onko tuttu? Ei ole sertifioitua luomua, mutta pitäisi kovin luonnollista väittämiensä mukaan olla?

Nooralle kiitos kovin mielenkiintoisesta blogista!

-M-

Anni kirjoitti...

EDM vaikuttaa hyvältä, mutta miten te ikinä osaatte valita niistä pohjien sävyistä oikean? Niitä on siellä miljoonia, ja musta ne kaikki näyttää ihan kummallisen värisiltä. Tilasin näytepakkauksen, postikulut siitäkin joutuu maksamaan, joten ei se ihan ilmaista ole. LilyLololta ois itseasiassa varmaan tullut halvemmaksi, kun kerran asun firman kotimaassa. Mutta saa nähdä milloin paketti saapuu, sittenhän sitä näkee minkä värisiä ne jauheet ovat.

IreneH kirjoitti...

Mä oon aina ollut tosi huono valitsemaan oikeanväristä meikkipohjaa ja oon aina kaupassakin pyytänyt myyjän apua. Olin tosiaan ihan hukassa siellä EDM:n sivuilla niiden pohjavärivaihtoehtojen kanssa.. Mutta jossain siellä sivuilla oli sellainen apu oikean värin etsimiseen, siinä oli annettu esimerkkejä julkkiksista ja sitte siitä et mikä olis niille sopiva väri. Jotenkin oli helpompaa arvioida et onko mulla vaikka samanvärinen iho kuin Helen Huntilla tai Kate Mossilla. Tilasin sitten sen mukaan niitä näytteitä ja kaikki niistä oli ihan käyttökelpoisia värejä ja oon myös sekoitellut niitä keskenään, ihan testimielessä. Vaikeeta tulee sitten kun täytyy päättää mitä väriä ostaa ison purkin :)
Pointtina tässä kirjoituksessa oli kai se että ne värit on niin lähellä toisiaan et siellä voi olla useita sopivia vaihtoehtoja ja sitte se oikee kai löytyy vaan kokeilemalla, ellei sitten pysty vertaamaan sitä värikarttaa johonkin jo käyttämänsä pohjan väriin.

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko joku kertoa tarkasti miten saan tilattua EDM:n näytetuotteita? KIITOS jo etukäteen!

Foliohattu kirjoitti...

Näytetuotteiden tilaaminen:

etusivu->kits->custom kits->
free sample makeup kit-free- add to cart-> ohjeita-> eli makeup-ylävalikon alta valitaan kolme base-tuotetta halutussa sävyssä ja peittävyydessä/heijastavuudessa
sample-koossa ja samaan tyyliin Blushes/Face Colours- ja Concealers-kategorioihin. (alavalikot cheeks ja conceal)

Minulle semimatte-laatu on paras ja "normaalein", hohtaa hyvällä tavalla, eikä näytä ylipuuteroidulta. Original glow on enemmän biletyppinen hohdelaatu, mutta jos on ei-rasvainen ja hyvässä kunnossa iho niin miksei voisi käyttää arjessakin. Matte on kai rasvaiselle iholle ja intensive sitten astetta peittävämpi, tosin näistä kahdesta ei ole vielä kokemusta.

Oma ihoni on aika vaalea ja enemmän kellertavä kuin punertava. Ei tosin sovi ns. välimuoto eli Buff-sävyt, esim. Fairly light neutral. Paras on tähän mennessä ollut ihan selvästi Golden-Golden Fair.

Sample kitista ei mene muuta maksua kuin postikulut, muistaakseni 5,4 dollaria eli noin 4 euroa.

Itse olen pystynyt Sammon Electronilla maksamaan ja tuotteet ovat tulleet yleensä viikossa parissa.

Anonyymi kirjoitti...

kaytossa lilylolon mineraalimeikki, hyvin toimii :)

Jaana kirjoitti...

Olen kokeillut useita mineraalimeikkimerkkejä, mm. Lily Lolo, Everyday minerals, Meow cosmetics. Sitten löysin Aliman, johon olen ollut tyytyväinen.

Rasvoittuva sekaihoni on muuttunut paljon paremmaksi mineraalimeikkien ansiosta.

Noora kirjoitti...

KIITTI KAIKILLE IHAN HIRVEÄSTI KESKUSTELUSTA!! Siskoni käyttää muuten myös LilyLoloa ja on kehunut sarjaa kovasti. Tähän aiheeseen palataan pian, lupaan!

Anonyymi kirjoitti...

Onko kukaan tutustunut kotimaisen Valannishopin Natuc-mineraalimeikkeihin??
Luomivärin sisältö: Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Mica, CI 77491, Antioksidantit: Tocopheryl Acetate (E-vitamiini), Retinly Palmitate (A-vitamiini).
-Basilika

Jeppu kirjoitti...

Onko kellään kokemusta Seppälän uudehkosta mineraalimeikkisarjasta MSCHIC:stä? Hyvää vai huijausta? Entäs ne niiden kabukit jne. siveltimet?

IreneH kirjoitti...

Kävin heti googlettamassa seppälä ja MSCHIC ja totesin et se MSCHIC on nähtävästi joku meikkifirma joka on alkanut tehdä yhteistyötä seppälän kanssa.
Puhtaasta mineraalimeikkisarjasta tuntui olevan kyllä hyvin kaukana ainakin tämän luomen pohjustusaineen INCIn perusteella:

Cyclomethicone, Hydrogenerated Palm Kernel Glycerides, Titanium Dioxide (CI 77891), Nylon 12, Talc, Silica, Caprylic/Capric Triglycerides, C18-36 Acid Glycol Ester, Tridecyl Trimelitate, Mica (CI 77019), Ozokerite, Tribehenin, Dioctyl Adipate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Dimethicone, Lauroyl Lysine, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben.

Siellä olis ainakin silikoneja, talkkia ja sit nää parabeenit :)

IreneH kirjoitti...

Okei täytyy ottaa toi äskeinen sen verran takaisin et MSCHIC:illä on näköjään sekä tavallisia että mineraalimeikkejä

http://www.mschic.com/epages/mschic.axl/?ObjectPath=/Shops/mschic/Categories/Tuotteet/MSCHICMinerals&SubSelected=Tuotteet&PageSize=1000

Tässä on linkki missä voi katsella noita mineraalimeikkejä, muutaman incin katselin, eikä siellä näyttänyt mitään ylimääräistä olevan :)

Sori kun hätiköin!

Anonyymi kirjoitti...

Irene H:
en löytänyt sitä julkkis-apujuttua EDM-sivuilta, ainoastaan LOOKBOOKin alta joitain vinkkejä. Missä se siellä on?? Tilasin näytteitä kuitenkin näiden perusteella :)
-Basilika

IreneH kirjoitti...

Anonyymille:

En meinannut enää itsekään löytää sitä mutta onneksi google tuli apuun!! :)
eli tässä linkki:
https://www.everydayminerals.com/index.php?option=com_easyfaq&task=cat&catid=18&Itemid=52#faq30

Tossa etsiessäni huomasin myös että jos rekisteröityy tonne forumille niin sieltä voi saada apuja oikeiden värien löytämiseksi ja ihan kaikessa muussakin liittyen mineraalimeikkeihin ja niiden käyttöön :)

Stazzy kirjoitti...

Mulla on ollut nyt vuoden verran käytössä BareMineralsin pohjia. Olen aivan rakastunut. Pysyy hyvin ja peittää juuri sen verran kuin on tarpeen. Netistä ostamalla saa 9 grammaa noin 25 eurolla postikuluineen, ja 9 grammaa riittää yli vuoden mun viidesti-viikossa meikkaamisella. Hinta ei siis ole niin kova kuin joku aiemmin totesi.

Tulos on nimenomaan kaikkea paitsi maskimainen, itseasiassa en ole saanut millään nestemäisellä meikkipohjalla yhtä hyvää tulosta. Ja, kuten NanaQ aiemmin sanoi, kannattaa ehdottomasti henkkia kunnon kabuki.

Koska tuote on puuterimainen, en vältämättä suosittelisi jos iho on hirveän kuiva.

INCI-lista sisältää neljää ainetta:
titanium dioxide (25%), bismuth oxychloride, mica, iron oxides. Viimeinen on ilmeisesti sävyn antava.

IreneH kirjoitti...

Aloin muuten miettiä tätä ihon kuivuus(hilseily)/rasvaisuus(kiilto) asiaa ja tulin miettineeksi että jos rasvainen iho tarkoittaa sitä että iho tuottaa liikaa rasvaa niin sillä perusteella kuiva iho tarkoittaa että iho ei tuota tarpeeksi rasvaa. Luontaiskosmetiikassa rasvaisen ihon tasapainottamiseen käytetään öljyä tai melko rasvaisia voiteita (esim. Dr. Hauschka epäpuhtaan ihon kasvoöljy) niin voisiko kuiva iho tarkoittaa sitä että käyttää liian rasvaista voidetta? vai mikä mahtaisi olla se "juttu" millä iho saadaan tuottamaan enempi rasvaa? perinteisestihän nää on olleet toisinpäin, että rasvaiselle iholle on suositeltu todella kuivattavia juttuja ja tilanne vaan pahentuu koska tosiasiassa ihon oma rasvantuotanto on ylikierroksilla ihon ollessa niin kuiva. Enpä olis tätä ennen uskonut ennen kun näin vuosia rasvaisesta ja epäpuhtaasta ihosta kärsineen mieheni käyttävän erittäin menestyksekkäästi juuri Hauschkan kasvoöljyä. Ja kyllähän se sitten näin jälkikäteen järjellä mietittynä ihan fiksulta kuulostaakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva että kirjoitit mineraalimeikeistä Noora! Olen jo pitkään pähkäillyt kummat olis parempia, mineraali- vai luomumeikit. Jään kiinnostuneena odottamaan vertailua. T Viivi

Anonyymi kirjoitti...

IreneH: kiitos linkistä :)
-Basilika

Anonyymi kirjoitti...

Irene H: Tuosta rasvaisuuden hoidosta, olen itsekin vuosia sitten kuullut, että rasvaista ihoa voisi hoitaa rasvaisella voiteella ja kuivalla iholla kannattaisi välttää taas liikaa kosteutusta. Olen myös lukenut juttuja, jossa joku oli jättänyt kuivalta iholtaan yövoiteen pois ja iho oli muutamassa päivässä parantunut hieman kuivuudesta.

Itselläni on aika kuiva iho mutta hoidan sitä niin etten hoida ;) Olen kyllä asiassa vähän extremisti, en nimittäin tee mitään mikä kuivattaa eli pesenkin naaman vain kun on pakko, hiukset pestessä tai urheilun jälkeen. Silloin laitan kosteusvoidetta perään, muuten en koskaan. Mutta näin on pysynyt hyvänä.

En oikein tajua miksi tarvitsisikaan jotain erillisiä yövoiteita ja vaikka mitä. mutta toki jos meikkaa enemmän niin ihoa on pakko putsata ja silloin tarvitsee enemmän kosteutustakin.

Viljalaura kirjoitti...

Suosittelen Mineralissiman mineraalimeikkejä, en kyllä ole kokeillut muita merkkejä, paitsi Dermosilin mineraalipuuteria, mutta olen ollut tosi tyytyväinen! Ripsiväri ei kyllä vakuuttanut, mutta meikkipuuteri, peiteväri ja poskipuna kyllä. Ei ole turhan kalliitakaan ja kätevät testerit saa tilattua edullisesti.

Keltje kirjoitti...

Olen kokeillut ainakin Lily Lolon, Signaturen, Lumieren, Ocean Mistin, Meowin, LaurEssin, Earthen Glown, EDM:n, Earth's Beautyn ja Mschicin pohjia, ja DreamWorld Mineralsiltakin on näytteitä tulossa. Omaan käyttööni sopivimmilta ovat tuntuneet LaurEss ja Lumiere, joiden pohjat pysyvät ja peittävät hyvin ja sopivat pintakuivalle iholleni.

Ee kirjoitti...

Mulla on EDM:n samplepaketti käytössä, muutamaa erilaista sävyä, semi mattea kaikki. Ihan hyvältä vaikuttavat. Toisaalta käytän niin vähän meikkiä, että en ole paras vertailija. Minulla ei ole vuosiin ollut edes puuteria. Halusin kuitenkin kokeilla. Tilasin samasta paikasta itselleni myös kabukin, joka onkin sitten aika surkea: harjaksia irtoaa joka käyttökerralla. Pah.r

Anonyymi kirjoitti...

Minä ole käyttänyt Dermosilin mineraalipuuteria, mihin olen ollut tosi tyytyväinen. INCI-lista näyttää tältä:

Kaolin - Ravitseva, aktiivinen
Tocopheryl Acetate - Hapettumista ja härskiintymistä estävä aine, antioksidantti
Bisabolol - Tulehduksia ehkäisevä aine (rauhoittava)
+/-: - voi sisältää (joitakin seuraavista aineosista)
MICA - Himmentävä (opalisoiva) aine
CI 77891 - Valoa heijastavia pigmenttejä.
CI 77947 - sinkkioksidi, antaa väriä kosmetiikkatuotteelle
CI 77491 - Väriaine
CI 77492 - Väriaine
CI 77499 - Väriaine.
CI 77163 - Kosmetiikan väriaine

Anonyymi kirjoitti...

Olen kokeillut EDM:n tuotteita ja ne valitettavasti kuivattavat ihoani tosi pahasti. Parissa päivässä alkoi mieletön kutina ja erityisesti suun ympärille ilmaantui hilseilevää ihoa. Onko kellään kokemusta hyvästä nestemäisesti mineraalimeikkivoiteesta? Tuokin kuulosti kiinnostavalta, että sekoittaisi puuteria oman rasvansa joukkoon... Täytyy kokeilla!
-Mia

Karoliina kirjoitti...

Onko kukaan kokeillut IsaDoran tai BodyShopin mineraaleja?
Ihme kyllä nuo bodyshopin mineraalimeikit on ihan oikeita :)
Päädyin silti ostamaan IsaDoran meikki"voiteen", sillä se oli kympin halvempi kuin bodyshopin. En siis jaksanut ruveta tilailemaan mitään vaan kävelin Stockmannille, kuten yleensä :P

jenni kirjoitti...

Jauhemaiset mineraalimeikit säilyy teoriassa ikuisesti, jos niihin ei pääse likaa tai rasvaa. Eli jos jauhetta ensin ripottelee vaikka kämmenelle ja siitä laittaa kasvoille. Mulla on muuten toiminut ihan tavallinen kaksipuolinen puuterivippa mainiosti, vaikka aina sanotaan, ettei muulla kuin kabukilla saa kunnon jälkeä.

Kannattaa kokeilla eri merkkejä. Yksi sopii rasvaiselle iholle, toinen kuivalle. Yhdellä saa peittävää jälkeä, toisella luonnollista. Ja sama merkki ei välttämättä toimi kahdella ihmisellä, jolla periaatteessa on samanlainen iho (rasvainen, kuiva jne).

Anonyymi kirjoitti...

Englannista (Jerseyn saarelta) voi tilata Jane Iredalea, ilman pelkoa tullimaksuista. http://www.spicebeauty.co.uk/

mariis kirjoitti...

Hyvä linkki:

http://www.mineral-makeup-reviews.com/Mineral-Makeup-Ingredients.html

Riikka kirjoitti...

Mitähän tuo tekstissä mainittu Boron Nitride on, tai miten se on haitallista? Huomasin, että mm paljon kehutut Lauressin, sekä täysin luonnonmukaisiksi mainostetut Faerie Organicsin meikkivoiteet sisältävät sitä. Googlella en löydä juurikaan aineesta tietoa, ainoastaan maininnan, että se on jotain talkin tapaista(?) ainetta.

Suositut tekstit